ANDRIANA

Balik 2 Minggu Sekali

Assalamualaikum..


Yeahhh... Untuk pengetahuan form 1 SMSTJ tahun ni dibenarkan balik 2 minggu sekali . UNTUK FORM 1 ONLY !!! Bonda bagi kebenaran balik dua minggu sekali sampai batch kitaorang mintak untuktaknak balik 2 minggu sekali . Alamatnya sampai hujung tahun kitaorang tak nak balik sebulan sekali . Semua akak-akak form semua benggang je bila dapat tahu kitaorang dapat balik 2 minggu sekali . So sesiapa BUDDIEZ 1317 kita sanggat beruntung ! Tapi walauapun tetap rasa nak pindah dari situ ! P/s : sedikit ada rasa menyampah dan tak suka pada budak kelas kita ! ANNOYING !

New Design !

Assalamualaikum..



Yeah akhirnya tercapai impian Farah nak tukar design blog setelah beberapa bulan guna design yang sama ! (sebenarnya design lama tak sampai sebulan lebih guna) Border yang bergambar tu Farah dapat inspirasi daripada   Kak Iyra sebab nampak menarik je border yang ada gambar tu . sebenarnya nak buat content wrapper transparent tapi macam tak jadi . header pon 2 kali tukar . so nilah hasilnya . Komenlah kalau dsign baru ni lagi cantik dari design sebelum ni .

Nak Buat Giveaway

Assalamualaikum..
538172_341534845955387_1627708658_n_large

Hai korang . sebenarnya Farah teringin nak buat giveaway tapi takde sponsor an takde masa sebab sekolah dapat online hujung mingg je itu pun sekejap je . Tapi teringin la nak buat GA . Ada sesiapa nak jadi sponsor ??? Kalau ada PM Farah . Mungkin kalau ada sponsor Farah buatlah kalau takde tak buat la . Kalau Farah buad GA mungkin berlangsung selama 2 minggi atau sebulan atau bergantung pada minggu Farah balik dari hostel :D

Segmen : Jadikan Follower Overload

Assalamualaikum..



Click banner untuk join . 

Segmen Bloglist dan Review Blog

Assalamualaikum..


Click image untuk join . :)

Tutorial Blockquote Bawah Post Title Like Me

Assalamualaikum..

Panjangnya tajuk tuto ni . Tapi step tuto ni tak panjang !^^ Credit to : Nabila Medan & Fatin Hazwani

1. Cari code ini

<div class='post-header-line-1'/>
2. Copy code di bawah , dan paste di BAWAH code yang anda cari

<div style='background:url(http://3.bp.blogspot.com/-8L3fYq_1buM/ToBJn4mNZJI/AAAAAAAABlc/Ny8PVjFTrR0/s1600/linepattern.png) repeat; border:1px solid pink;border-radius:5px;padding:5px;width:554px;'>
<div style='width:554px;background:url(http://3.bp.blogspot.com/-8L3fYq_1buM/ToBJn4mNZJI/AAAAAAAABlc/Ny8PVjFTrR0/s1600/linepattern.png);'>
<font style='background:transparent url(http://3.bp.blogspot.com/-wWfwkQO2f74/T85QfGyB4WI/AAAAAAAAEqA/A_tIvNJ5PzA/s1600/comendo.gif) no-repeat scroll top left;padding-left:25px;font-size:12px;'>This entry updated by <data:post.author/></font><br/> | <font style='background:transparent url(http://4.bp.blogspot.com/-cXRF2mvZQi4/T85Qh3GdJ_I/AAAAAAAAEqI/fUmP6cBKn3w/s1600/datac.gif) no-repeat scroll top left;padding-left:25px;font-size:12px;'><data:post.timestamp/></font>  | <font style='background:transparent url(http://i.imgur.com/RHjwh.gif) no-repeat scroll left;padding-left:15px;font-size:11px;'><b:if cond='data:post.allowComments'>
<a class='comment-bubble' expr:href='data:post.addCommentUrl' expr:onclick='data:post.addCommentOnclick'><data:post.numComments/><span style='font-size:12px'> Comments</span></a></b:if></font> | <font style='background:transparent url(http://3.bp.blogspot.com/-IvWFqxkpVB0/Tc54__yOqDI/AAAAAAAABrU/CacKU2pq6_k/s1600/label+Icon.jpg) no-repeat scroll top left;padding-left:25px;font-size:11px;'><b:if cond='data:post.labels'><b:loop values='data:post.labels' var='label'><a expr:href='data:label.url + &quot;?max-results=8&quot;' rel='tag'><data:label.name/></a><b:if cond='data:label.isLast != &quot;true&quot;'/></b:loop></b:if></font></div></div> 

3. Save & Preview ! Senang je kan?

Tutorial : Post Title & Sidebar Title III

Assalamualaikum..
Nak buat macam ni ? Tapi sebelum tu Farah kreeditkan kepada :FHazwani


Cari code

.sidebar h2 {       or    Post-title {

Then korang copy code di bawah dan pate dekat BAWAH code yang korang cari tadi .


padding:3px;
line-height:1px;
margin:5px;
font-family:(Font korang);
font-size:19px;
font-weight:normal;
teaxt-align:center;
clour:black;
background: url(URL BACKGROUND);
width:290px;

yang Farah merahkan tu korang tukarkan mengikut citarasa nada sendiri