ANDRIANA

Segmen Saya Nak Novel by Zahirah

Assalamualaikum..
DUE DATE 31 OCTOBER 2013

Mini Special Giveaway by Ain

Assalamualaikum..

DUE DATE : 1 NOVEMBER 2103

Duo Giveaway by AmiLia

Assalamualaikum..

-Tekan Banner-
Saya Join Giveaway Ini
Giveaway Ini Anjuran 2 Budak UPSR Lia & Amirah Dan Disponsor Oleh Lilly Lolly , Sofyy Lavender , Adam Faiz , Mama , Koleksi Cinta Raff , Aimi Wardina , Tasha Aqisha , Fans Of Blogger , Izzah Aliya , DK Blog & Falova Outlet

Giveaway Habis UPSR by Era And Hannan

Assalamualaikum..

28 SEPT-25 OCT
UMUM-26/27 OCT


~[CLICK BANNER UNTUK JOIN]~

hai! kali ni hannan n era buat GA sempena kitorang habis! Merdeka! dari UPSR! Harap2 mendapat sambutan lah yer ^^ sila click banner di atas untuk join ye bloggers2

SENARAI HADIAH GIVEAWAY HABIS UPSR! BY HANNAN N ERA


  • Hijab Bando x1 Top Referral 
  • x3 buah novel :- Jangan Baca Novel Ini, Puisi Untuk Nadina, Padang Bulan x3 pemenang
  • keychain blogger x2 pemenang
  • Review Blog x5 pemenang
  • Topup RM10 x2 pemenang   
  • x1 shawl , x1 necklace x1 pemenang 
  • x1 notebook x1 coinpurse x1 pemenang  
  • Button Badge Blogger x2 pemenang
  • x1 lipgloss kiss beauty, kiss beauty 3D, obuse lip tint, candy lip tint, x3 shiseido mask, x1 lip mask, x1 eye mask x2 pemenang *4 bottles per winner*
  • 10% discount untuk semua yg join GA *jika ingin membeli barang dari JASPLE BOUTIQUE
  • Tudung x3 pcs *tudung apa pun tak pasti* x3 pemenang
  •  doodle x2 pemenang            



MENCARI SEORANG TOP REFERRAL MEMENANGI HIJAB BANDO X1


           

Lucky Draw By NadyaBubble

Assalamualaikum..






3 in 1 universal clip lens 
 Fish eye lens
- Wide angle lens
- Macro lens
Ini contoh gambar menggunakan fish eye lens. Cantik kan :)

Dalam satu kotak tu ada tiga jenis lens. Tetapi malangnya, hanya 1 kotak yang akan diberikan. Jadi maknanya, hanya ada satu pemenang.

Langkah-langkahnya:


Kalau anda buat satu langkah di atas, anda akan dapat satu nama untuk lucky draw. Kalau anda buat semua, anda akan ada empat nama untuk lucky draw ini. So, lagi besar peluang untuk anda memiliki lens diatas !

Bukti (printscreen/screencapture) harus disertakan jika anda telah melakukan salah satu langkah di atas. Bukti boleh disertakan dalam entri atau send ke nadyabubble@gmail.com Tiada bukti, tiada nama.

Tamat : 15 Oktober 2013

bukti ::





Mini Giveaway EkaTikah Craft

Assalamualaikum.

Alhamdulillah, tiba sudah bulan 10 iaitu bulan yang dinanti-nantikan. Bulan yang mempunyai seribu satu makna bagi aku dan juga keluarga. Heee

Bersempena dengan hari baik, bulan baik dan juga merupakan bulan kelahiran aku *take note*, satu Mini Giveaway EkaTikah Craft akan diadakan. Hadiah semuanya berunsurkan craft. Mungkin hadiah tidaklah semahal mana, tetapi yang penting ikhlas dari hati. Hee

Segmen ini akan berlangsung mulai 2 Qktober 2013 dan berakhir 30 Oktober 2013.

Hadiah-hadiahnya:
1 hadiah misteri untuk seorang top refferal
2 bantal craft bersaiz 1/2 A4
5 Keychain Cendawan
5 Keychain Love
5 Handphone Strap Stawberri
3 bekas tempat cucuk jarum
10pcs Brooch Rose
5 batang Bookmark
10 blog tersenarai dalam bloglist Blog Bila Jari Mula Menaip

-Gambar hadiah akan di update kemudian dan kemungkinan hadiah akan bertambah. Pemilihan pemenang berdasarkan random.org-

Syarat-syaratnya:
1- Mestilah Warganegara Malaysia dan merupakan followers
Blog Bila Jari Mula Menaip
3- LIKE Page Bila Jari Mula Menaip di Facebook.

4- LIKE gambar Colourful Bookmark di SINI atau klik gambar di bawah:


5- Klik SINI SINI SINI dan SINI
6- Sediakan satu entri bertajuk "Mini Giveaway EkaTikah Craft".
7- Copy code yang tersedia ada, paste di HTML entri anda dan publish.
8- Hanya perlu hantar link penyertaan anda di ruang komen entri ini.

Mudah bukan? Tunggu apa lagi, klik banner EkaTikah Craft di atas untuk join.

Shre link , 8share.com

Assalamualaikum..

Jom share iklan ??
klik iklan bawah ni dan tunggu sampai habis
komen link anda pula !

-http://bit.ly/18v6Qlw
-http://bit.ly/18v7eAF
-http://bit.ly/16Pwwpn
-http://my.sharings.cc/p/4KViM
-http://my.sharings.cc/p/4KVhO

New skin - Candy Life

Assalamualaikum..

 
click image for live preview

Segemen Free Header by Arina Azman

Assalamualaikum..



KLIK PADA BANNER
25.08.2013 TAMAT


Ask.fm

Assalamualaikum..


Katanya kami suku kaum biduanda ?!

Assalamualaikum..

Negeri Sembilan pada asalnya didiami oleh orang-orang asli daripada suku kaum Sakai, Semang dan Jakun. Mereka hidup berpindah randah, memburu, mengutip hasil hutan dan ada yang mula bertani.

Pada permulaan abad ke-14 Masehi orang-orang Sumatra dari Tanah Minangkabaumulai tiba di Negeri Sembilan melalui Melaka dan sampai ke Rembau. Orang Minangkabau ini lebih bertamadun daripada Orang Asli ini dan berjaya memujuk hati orang Asli. Dengan itu berlakulah nikah kahwin antara orang-orang Minangkabau ini dengan penduduk asli dan daripada keturunan mereka dinamakan suku Biduanda.

Suku Biduanda ini adalah pewaris asal Negeri Sembilan dan apabila hendak memilih pemimpin maka hanya mereka dari suku Biduanda inilah yang akan dipilih. Orang-orang Minangkabau yang datang kemudian adalah dari suku kampung-kampung asal mereka di Minangkabau. Pada peringkat awal kebanyakan yang tiba adalah dari Tanah Datar dan Paya Kumbuh.

Dari suku Biduanda inilah asalnya pembesar-pembesar Negeri Sembilan yang dipanggil Penghulu dan kemudiannya Undang. Sebelum wujudnya Yang DiPertuan Besar, Negeri Sembilan adalah di bawah naungan kerajaan Melayu Johor.
Ketibaan Raja Melewar dari Pagar Ruyung, Minangkabau pada 1773, memulakan institusi beraja di Negeri Sembilan. Uniknya ialah raja di Negeri Sembilan adalah yang dijemput oleh pembesar-pembesar negeri (Penghulu) dari Pagar Ruyung dan dirajakan di Negeri Sembilan. Sebab itulah raja tidak digelar Sultan tetapi memakai gelaran Yang DiPertuan atau Yamtuan. Asal penubuhan Negeri Sembilan adalah oleh Dato' Pepatih Nan Sebatang.

Beliau juga merupakan pengasas bagi adat pepatih yang sangat dikenali umum. Seperti yang di ketahui umum, adat pepatih lebih mementingkan kaum wanita daripada lelaki. Pada dasarnya, adat ini adalah adat yang terbaik di Negeri Melayu kerana ia sangat mencakupi segala aspek. Keutamaan wanita di dalam adat pepatih sebenarnya lebih kepada mewarisi harta pusaka dan membawa darah keturunan.

Berbeza dari kesultanan Melayu yang lain, harta dan darah keturunan di warisi oleh kaum lelaki. Menurut adat pepatih, wanita yang mengandungkan dan melahirkan anak maka wanitalah yang membawa darah keturunan kepada pewaris iaitu anaknya.

Dari segi harta pula, hanya harta pusaka iaitu termasuk tanah dan rumah induk diwarisi oleh wanita bertujuan agar kaum wanita tidak terabai sekiranya dicerai suami. Namun demikian harta sepencarian adalah milik bersama lelaki dan wanita dan di bahagi mengikut hukum Islam. Hasil positif daripada pengamalan adat pepatih ini, harta pusaka tidak tergadai kerana tidak boleh dijual malah di dalam sesebuah kampung, biasanya terdiri daripada saudara mara kerana tanah pusaka telah dibahagi dari awal keturunan kepada generasi sekarang. Dalam erti kata lain, di dalam sebuah kawasan, biasanya terdiri dari keluarga dari satu keturunan


Copy from :http://nurmutiara.blogspot.com/2008/01/anda-suku-biduanda.html

Twitter kene hacked !

Assalamualaikum..



Hahah... twitter Farah kene hacked ! Haiyo mcam mana boleh jadi ? Tak tahu lah . Semalam punya semalam buka twitter tapi tak dapat . Email pun dah tak betul bila nak reset password . Nak buat macam mana ? Buatlah twitter baru ! Follow lah twitter baru Farah :D kalau nak Farah followback mention kat twitter atau pun komen kat link twiiter korang dekat post ni tapi kenalah follow Farah dulu !

Segmen Doodle Comel by Fizgraphic

Assalamualaikum..

Warna baju : #fcbea9
Warn tudung: #6adeb9
Nama: Adriana

Tag : Dia / Dia





saya buat doodle !

Assalamualaikum..



#1 First time buat . comel kan ?

#2 Second doodle

#3 doodle berbaju kurung

#4 doodle pakai baju outing esteejayh


p/s : kalau amibik please komen okayy??


1 week school holiday segmen by FH

Assalamualaikum bloggers.

Jom join segmen yang dianjurkan oleh Fatin Hazwani @ Duniaimpianfatin.blogspot.com. Ni merupakan segmen keduanya. Kita juga dapat support Fatin hazwani dalam dunia blog :)

Klik Banner Atas Untuk Join :)

Sponsor yang baik hati : Nur Nabilah || Azwar Syuhada || Ezzaty Farhana
Hadiah2 segmen : Topup RM5 (x2) || Topup RM3 (x2) || Shawl@Pashmina (x5)

Bermula pada Ahad 2 jun 11:30 malam hingga Sabtu 8 jun 11:30 malam. Jom join ramai ramai baru meriah :) 

Tumblr

Assalamualaikum..
-----> http://pilotflyer.tumblr.com



Yeahh... malam tadi takde keje pergi edit tumblr ! Memang sangat simple berbanding dengan blog ni ! Malas nak edit seba tak paham sangat code dia . so buat macam tu jela.... so simple right ? Dah tu je nak cite BYE..

Mega GiveAway By Adam Faiz

Assalamualaikum..
Klik banner untuk join 


SEGMEN REVIEW PERCUMA

Assalamualaikum..

Jom join ~~




Segmen Blogger Paling Cool

Assalamualaikum..
Assalamualaikum . Alhamdulillah , semalam berlangsung pencarian sponsor , ramai juga , tapi ninaa terpaksa tapis beberapa orang sebab kalau boleh tak nak banyak syarat sangat kan . So . sementara menunggu Simple Giveaway yang akan tamat pada 18 Mei ini , Ninaa nak buat satu segmen , seminggu sahaja ^^
Syarat-Syaratnya ialah :
  1. Follow Blog Sponsor --> CikAkma , FatinSyaheera , Hidayah , Mimi
  2. Like --> 
  3. Follow Sini -->
  4. Buat satu entry dengan tajuk "Segmen Blogger Paling Cool"
  5. Copy Coding yang telah diberikan dan paste di HTML
  6. Pastekan URL Segmen anda di ruangan komen .
*Kalau tiada Twitter , its ok ^^


Senang je kan syarat nya :) So Hadiah-hadiahnya ialah :

  1. T-Shirt Running Man untuk seorang *saiz M
  2. Topup RM5 untuk 8 orang
  3. Topup RM10 untuk 2 orang
  4. Long Necklace untuk seorang
Lumayan tak hadiah tu ? InsyaAllah , akan ada pertambahan hadiah . Segmen ini tamat pada 11 Mei 2013 . Pemenang akan dimumkan pada hari esoknya . Klik Banner untuk join ^^

Pemenang 1st Giveaway By Farah Adriana

Assalamualaikum..

Tibalah masanya untuk Farah mengumumkan para pemenang yang berjaya mendapat hadiah GA ni =3
Sorry lambat update sebab tak sempat nak bukak blog

Review Blog by Wana Wazm
-http://aliyahussin.blogspot.com/2013/04/1st-giveaway-by-farah-adriana.html
-http://nabilaizzati17.blogspot.com/2013/03/1st-giveaway-by-farah-adriana.html
-http://akusukaketawa.blogspot.com/2013/03/1st-giveaway-by-farah-adriana.html

Background by Nur Syazlia
-http://whisperofcinta.blogspot.com/2013/03/1st-giveaway-by-farah-adriana.html
-http://ilovecontestandgiveaway.blogspot.com/2013/04/1st-giveaway-by-farah-adriana.html

Header by Ain Al-Khawlani
-http://blogmenang.blogspot.com/2013/03/1st-giveaway-by-farah-adriana.html
-http://everybloghavetheirownstory.blogspot.com/2013/03/1st-giveaway-by-farah-adriana.html

Header Animated by Saadah
-http://eymasushoppe.blogspot.com/2013/03/1st-giveaway-by-farah-adriana.html
-http://wwwfarahshahera.blogspot.com/2013/03/1st-giveaway-by-farah-adriana.html
-http://whenmyhandsmeetthekeybroad.blogspot.com/2013/04/1st-giveaway-by-farah-adriana.html
-http://ainnadia2.blogspot.com/2013/03/1st-giveaway-by-farah-adriana.html
-http://whisperofcinta.blogspot.com/2013/03/1st-giveaway-by-farah-adriana.html

Pure Marine by Beta Kupu
-http://www.mhakimfaiz.my/2013/03/1st-giveaway-by-farah-adriana.html

Topup RM5 by Nurul Saniah
-http://ainsentiasasayangibu.blogspot.com/
-http://anabiha.blogspot.com/2013/03/1st-giveaway-by-farah-adriana.html

Topup RM5 by Asiah Aisa
-http://cadburylovescontest.blogspot.com/2013/03/1st-giveaway-by-farah-adriana.html
-http://bondaqalish.blogspot.com/2013/04/1st-giveaway-by-farah-adriana.html

Topup RM3 (Maxis) by Cik Anna
-http://ernyynuraiman.blogspot.com/2013/03/1st-giveaway-by-farah-adriana.html
-http://eymasushoppe.blogspot.com/2013/03/1st-giveaway-by-farah-adriana.html

Topup RM5 by from Saadah
-http://sigadis-setereberry.blogspot.com/2013/03/1st-giveaway-by-farah-adriana.html

Mug Design Sendiri by LS Design
-http://waniey-missmustache.blogspot.com/2013/04/1st-giveaway-by-farah-adriana.html

Mousepad Design Sendiri by LS Design
-http://whymustshazwani.blogspot.com/2013/03/1st-giveaway-by-farah-adriana3.html

Banner by me
-http://edrina-dafinites94.blogspot.com/2013/04/1st-giveaway-by-farah-adriana.html
-http://lalazarryn.blogspot.com/2013/04/1st-giveaway-by-farah-adriana.html

Header by me
-http://wwwfarahshahera.blogspot.com/2013/03/1st-giveaway-by-farah-adriana.html
-http://sisepet-kinderbueno.blogspot.com/2013/04/1st-giveaway-by-farah-adriana.html

Pin Tudung by Mira
-http://justforcontest.blogspot.com/2013/03/1st-giveaway-by-farah-adriana.html
-http://everybloghavetheirownstory.blogspot.com/2013/03/1st-giveaway-by-farah-adriana.html

Doodle by Iffah
-http://sabghina.blogspot.com/2013/03/1st-giveaway-by-farah-adriana.html
-http://ilovecontestandgiveaway.blogspot.com/2013/04/1st-giveaway-by-farah-adriana.html



1st Giveaway by Farah Adriana

Assalamualaikum..


28 MAC - 26 APRIL 2013

Alhamdulillah , akhirnya Farah merasmikan 1st Giveaway by Farah Adriana . Terima kasih kepada semua sponsor kerana ingin mengsponsor giveaway Farah . Terdapat banyak hadiah menarik untuk dimenangi ! Jadi jom join ramai-ramai ! Kepada sponsor check kalau link blog / fanpage / twitter / iklan  ada ke tak ?

Syarat-syarat penyertaaan 1st Giveaway by Farah Adriana
-Follow blog Farah *wajib
-Buat satu entri pasal giveaway ini dan letakkan banner dan linkkan ke entri ini
-Tag sekurang-kurangnya seorang blogger dan pastikan mereka tahu
-Follow blog & twitter , Like fanpage & Tekan link sponsor *wajib 
-Tinggalkan link entri bukan link blog di kotak komen bukan cbox !


Follow Blog Sponsor

*sila follow spnsor jika tidak penyertaan dibatalkan*
Wana Wazm / Nur Syazlia / Ain Al-Khawlani / Beta Kupu / Nurul Saniah / Cik Anna / Asiah Aisa / Mira / Saadah / Iffah

Like Page and Follow Twitter Sponsor.
*tolong tekan semuanya ! Kalau tidak penyertaan dibatalkan*
*yang tiada  twitter abaikan *






*Like ni sekali*
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=355610357876589&set=a.355327351238223.1073741827.143633932407567&type=1&theater

*klik iklan di bawah , please !*
http://my.sharings.cc/wanawazm/share/DarlieFind
http://bit.ly/YzfQS6
http://bit.ly/X4dRWA

Senarai Hadiah Giveaway
Review Blog x3 from Wana Wazm
Background x2 from Nur Syazlia
Header x2 from Ain Al-Khawlani
Header Animated x5 from Saadah
Pure Marine Collagen x1 from Beta Kupu
Topup RM5 x2 from Nurul Saniah
Topup RM5 x2 from Asiah Aisa
Topup RM3 (Maxis) x2 from Cik Anna
Topup RM5 x1 from Saadah
Mug Design Sendiri x1 from LS Design
Mousepad Design Sendiri x1 from LS Design
Banner x2 from me
Header x2 from me
Pin Tudung x2 from Mira
Doodle x2 from Iffah

Senarai Hadiah Giveaway

-Senarai peserta akan saya update pada setiap hujung minggu.
-Sponsor bertambah sila Follow - Iffah
-DIjemput untuk join segmen ni - Sini


Minggu Depan Balik!!!

Assalamualaikum..

tak dapat nak updat epanjang-panjang sebab ni pon update kat sekolah =3 . balik jummaat ni secara rasminya ga yang farah buat tamat so sebelum farah tamatkan korang joinlah !!!! mood : tak sabar nak BALIK !!!!

Senarai Bakal Pemenang Giveaway

Assalamualaikum..

Group 1
1. http://sweet7cupcakes.blogspot.com/2013/03/1st-giveaway-by-farah-adriana.html
2. http://diariesgadhissepet.blogspot.com/2013/03/1st-giveaway-by-farah-adriana.html
3.http://cyanxkamo.blogspot.com/2013/03/1st-giveaway-by-farah-adriana.html
4.http://www.cikfie.com/2013/03/1st-giveaway-by-farah-adriana.html
5.http://sweetmissfifi.blogspot.com/2013/03/1st-giveaway-by-farah-adriana.html
6.http://ohthrillers.blogspot.com/2013/03/1st-giveaway-by-farah-adriana.html
7.http://everybloghavetheirownstory.blogspot.com/2013/03/1st-giveaway-by-farah-adriana.html
8.http://ernyynuraiman.blogspot.com/2013/03/1st-giveaway-by-farah-adriana.html
9.http://www.syuhadasalleh.my/2013/03/1st-giveaway-by-farah-adriana.html
10.http://theprincessofstarlight.blogspot.com/2013/03/1st-giveaway-by-farah-adriana.html

Group 2
11.http://cadburylovescontest.blogspot.com/2013/03/1st-giveaway-by-farah-adriana.html
12.http://sigadis-setereberry.blogspot.com/2013/03/1st-giveaway-by-farah-adriana.html
13.http://nabilaizzati17.blogspot.com/2013/03/1st-giveaway-by-farah-adriana.html
14.http://justforcontest.blogspot.com/2013/03/1st-giveaway-by-farah-adriana.html
15.http://whymustshazwani.blogspot.com/2013/03/1st-giveaway-by-farah-adriana3.html
16.http://ainnadia2.blogspot.com/2013/03/1st-giveaway-by-farah-adriana.html
17.http://blogrinala.blogspot.com/2013/03/1st-giveaway-by-farah-adriana.html
18.http://eymasushoppe.blogspot.com/2013/03/1st-giveaway-by-farah-adriana.html
19.http://anabiha.blogspot.com/2013/03/1st-giveaway-by-farah-adriana.html
20.http://teenagersareawesome.blogspot.com/2013/03/1st-giveaway-by-farah-adriana.html

Group 3
21.http://fanficilovemyungsoo.blogspot.com/2013/03/1st-giveaway-by-farah-adriana.html
22.http://wwwfarahshahera.blogspot.com/2013/03/1st-giveaway-by-farah-adriana.html
23.http://alyshasyahirah.blogspot.com/2013/03/1st-giveaway-by-farah-adriana.html
24.http://sabghina.blogspot.com/2013/03/1st-giveaway-by-farah-adriana.html
25.http://blogmenang.blogspot.com/2013/03/1st-giveaway-by-farah-adriana.html
26.http://www.mhakimfaiz.my/2013/03/1st-giveaway-by-farah-adriana.html'
27.http://eyradzuhairah.blogspot.com/2013/03/1st-giveaway-by-farah-adriana.html
28.http://akusukaketawa.blogspot.com/2013/03/1st-giveaway-by-farah-adriana.html
29.http://whisperofcinta.blogspot.com/2013/03/1st-giveaway-by-farah-adriana.html
30.http://neoulthesimpelife-style.blogspot.com/2013/04/1st-giveaway-by-farah-adriana.html

Group 4
1.http://ainsentiasasayangibu.blogspot.com/2013/04/1st-giveaway-by-farah-adriana.html
2.http://www.fatindiana.com/2013/04/1st-giveaway-by-farah-adriana.html
3.http://aliyahussin.blogspot.com/2013/04/1st-giveaway-by-farah-adriana.html
4.http://rennyenqop.blogspot.com/2013/04/1st-giveaway-by-farah-adriana.html
5.http://ilovecontestandgiveaway.blogspot.com/2013/04/1st-giveaway-by-farah-adriana.html
6.http://edrina-dafinites94.blogspot.com/2013/04/1st-giveaway-by-farah-adriana.html
7.http://sisepet-kinderbueno.blogspot.com/2013/04/1st-giveaway-by-farah-adriana.html
8.http://lalazarryn.blogspot.com/2013/04/1st-giveaway-by-farah-adriana.html
9.http://arunahakirah.blogspot.com/2013/04/1st-giveaway-by-farah-adriana.html
10.http://iyraacariyno.blogspot.com/2013/04/1st-giveaway-by-farah-adriana.html

Group 5
1.http://anisanisa33.blogspot.com/2013/04/1st-giveaway-by-farah-adriana.html
2.http://bondaqalish.blogspot.com/2013/04/1st-giveaway-by-farah-adriana.html
3.http://waniey-missmustache.blogspot.com/2013/04/1st-giveaway-by-farah-adriana.html
4.http://whenmyhandsmeetthekeybroad.blogspot.com/2013/04/1st-giveaway-by-farah-adriana.html
5.http://mimifaziana.blogspot.com/2013/04/1st-giveaway-by-farah-adriana.html





I Need SPONSOR !

Assalamualaikum..






Yeahh... terinign pulak lah nak buat giveaway nak cuba pulak buat giveaway sebelum ni asyik join giveaway kali ni nak buat pulak .. sebenarnya dah lama nak buat tapi takut takde yang join dan tak tau nak bua macam mana ???? tapi bila dah tau ni nak buatlah... Maybe giveaway yang Farah nak buat ni akan berlangsung selama 3 minggu kot ??? Jadi Farah nak cari sponsor ... sponsor tu mestilah jujur dalam mengotakan janji nak sponsor giveaway !!! kalau berminat nak jadi sponsor PM Farah dekat --l> Facebook

Kalau nak sponsor sila bagitahu

-url blog
-url fanpage (kalau ada)
-sponsor apa ?
-untuk berapa pemenang ?
-syarat tambahan ?

Segmen Blog Review and Bloglist Bulan April

Assalamualaikum..

kilk banner untuk join

tag - she , she

SEGMEN: FARAH SYAMIMI MENCARI BLOGLIST

Assalamualaikum..


Click banner untuk join 
4 april 2013 -Tamat-

Balik 2 Minggu Sekali

Assalamualaikum..


Yeahhh... Untuk pengetahuan form 1 SMSTJ tahun ni dibenarkan balik 2 minggu sekali . UNTUK FORM 1 ONLY !!! Bonda bagi kebenaran balik dua minggu sekali sampai batch kitaorang mintak untuktaknak balik 2 minggu sekali . Alamatnya sampai hujung tahun kitaorang tak nak balik sebulan sekali . Semua akak-akak form semua benggang je bila dapat tahu kitaorang dapat balik 2 minggu sekali . So sesiapa BUDDIEZ 1317 kita sanggat beruntung ! Tapi walauapun tetap rasa nak pindah dari situ ! P/s : sedikit ada rasa menyampah dan tak suka pada budak kelas kita ! ANNOYING !

New Design !

Assalamualaikum..



Yeah akhirnya tercapai impian Farah nak tukar design blog setelah beberapa bulan guna design yang sama ! (sebenarnya design lama tak sampai sebulan lebih guna) Border yang bergambar tu Farah dapat inspirasi daripada   Kak Iyra sebab nampak menarik je border yang ada gambar tu . sebenarnya nak buat content wrapper transparent tapi macam tak jadi . header pon 2 kali tukar . so nilah hasilnya . Komenlah kalau dsign baru ni lagi cantik dari design sebelum ni .

Nak Buat Giveaway

Assalamualaikum..
538172_341534845955387_1627708658_n_large

Hai korang . sebenarnya Farah teringin nak buat giveaway tapi takde sponsor an takde masa sebab sekolah dapat online hujung mingg je itu pun sekejap je . Tapi teringin la nak buat GA . Ada sesiapa nak jadi sponsor ??? Kalau ada PM Farah . Mungkin kalau ada sponsor Farah buatlah kalau takde tak buat la . Kalau Farah buad GA mungkin berlangsung selama 2 minggi atau sebulan atau bergantung pada minggu Farah balik dari hostel :D

Segmen : Jadikan Follower Overload

Assalamualaikum..



Click banner untuk join . 

Segmen Bloglist dan Review Blog

Assalamualaikum..


Click image untuk join . :)

Tutorial Blockquote Bawah Post Title Like Me

Assalamualaikum..

Panjangnya tajuk tuto ni . Tapi step tuto ni tak panjang !^^ Credit to : Nabila Medan & Fatin Hazwani

1. Cari code ini

<div class='post-header-line-1'/>
2. Copy code di bawah , dan paste di BAWAH code yang anda cari

<div style='background:url(http://3.bp.blogspot.com/-8L3fYq_1buM/ToBJn4mNZJI/AAAAAAAABlc/Ny8PVjFTrR0/s1600/linepattern.png) repeat; border:1px solid pink;border-radius:5px;padding:5px;width:554px;'>
<div style='width:554px;background:url(http://3.bp.blogspot.com/-8L3fYq_1buM/ToBJn4mNZJI/AAAAAAAABlc/Ny8PVjFTrR0/s1600/linepattern.png);'>
<font style='background:transparent url(http://3.bp.blogspot.com/-wWfwkQO2f74/T85QfGyB4WI/AAAAAAAAEqA/A_tIvNJ5PzA/s1600/comendo.gif) no-repeat scroll top left;padding-left:25px;font-size:12px;'>This entry updated by <data:post.author/></font><br/> | <font style='background:transparent url(http://4.bp.blogspot.com/-cXRF2mvZQi4/T85Qh3GdJ_I/AAAAAAAAEqI/fUmP6cBKn3w/s1600/datac.gif) no-repeat scroll top left;padding-left:25px;font-size:12px;'><data:post.timestamp/></font>  | <font style='background:transparent url(http://i.imgur.com/RHjwh.gif) no-repeat scroll left;padding-left:15px;font-size:11px;'><b:if cond='data:post.allowComments'>
<a class='comment-bubble' expr:href='data:post.addCommentUrl' expr:onclick='data:post.addCommentOnclick'><data:post.numComments/><span style='font-size:12px'> Comments</span></a></b:if></font> | <font style='background:transparent url(http://3.bp.blogspot.com/-IvWFqxkpVB0/Tc54__yOqDI/AAAAAAAABrU/CacKU2pq6_k/s1600/label+Icon.jpg) no-repeat scroll top left;padding-left:25px;font-size:11px;'><b:if cond='data:post.labels'><b:loop values='data:post.labels' var='label'><a expr:href='data:label.url + &quot;?max-results=8&quot;' rel='tag'><data:label.name/></a><b:if cond='data:label.isLast != &quot;true&quot;'/></b:loop></b:if></font></div></div> 

3. Save & Preview ! Senang je kan?

Tutorial : Post Title & Sidebar Title III

Assalamualaikum..
Nak buat macam ni ? Tapi sebelum tu Farah kreeditkan kepada :FHazwani


Cari code

.sidebar h2 {       or    Post-title {

Then korang copy code di bawah dan pate dekat BAWAH code yang korang cari tadi .


padding:3px;
line-height:1px;
margin:5px;
font-family:(Font korang);
font-size:19px;
font-weight:normal;
teaxt-align:center;
clour:black;
background: url(URL BACKGROUND);
width:290px;

yang Farah merahkan tu korang tukarkan mengikut citarasa nada sendiri





Banner for you !

Assalamualaikum..

Hai harini takde keje so boringlah dalam masa free ni nak bagitahu sape yang telah menjadi

-PENGLIKE FANPAGE YANG KE-200
-FOLLOWER YANG KE-600

Bakal mendapat banner dari Farah . So siapa nak silalah menjadi orang itu .
Yang orang tu nanti hantar mesej kat fanpage !


Hostel.....

Assalamualaikum..



Hy ni nak bagitahu je yang harini farah dah nak balik hostel so tak adalah farah online untuk 2 minggu ni . Boring la duduk hostel tu . rasa malas sangat nak duduk hostel tu ......

Dah bye la nak pergi bersiap dah bye !!!!!!

540928_468644736526230_643905467_n_large

Segmen : Saya Blogger Negeri .......

Assalamualaikum..


Saya blogger dari negeri ??? 10 - 1 = 9 . Negeri Sembilan .Siapa dari negeri yang sama ? Angkat kaki hahaha..... Ceritakan apa-apa yang best pasal negeri saya ? Yang saya pasti Port Dickson yang menjadi tarikan di negeri saya dengan pantai yang berombak .... Saya hairan sebenarnya , saya yang duduk antara sempadan seremban dengan port dickson pon jarang pergi mandi pantai ni lagi yang jauh  dapat pergi selalu .. Hurmm.... Makanan yang paling glamor kat sini ialah yang sedap untuk dimakan oleh saya ..hahahaha... kelakarnya ... Tu ajelah yang saya nak cerita . Nak tag blogger yang rapat dia jarang online   dalam blog ni .....