ANDRIANA

Pencarian Bloglist Januari 2013 by Nurfara Hani

Assalamualaikum..

Click Banner

Review Blog I

Assalamualaikum..

Sorry lambat sikit nak review blog hehe... Click header untuk lawat blog mereka....


DIARI FARISHA
Diari Farisha

Blog Akak Farisha ni cantik sangat ala-ala fairytale dan colourful . Tengok header pon dah tahu yang blog Akak ni colourful . Saya rasa blog akak ni memang cantik tak ada apa yang perlu diubah sebab blog akak dah memang cantik .Cuma yang untuk background entry tu putih la saya rasa biar senang orang nak baca :D


Adam Faiz

Yang ni blog dia bertemakan warna biru . Dan blog dia tersangatlah simple dan cantik . Cubalah tekan header dia kalau tak percaya . Cuma saya perasan yang comment platform dia tak edit la tapi takde la buruk pon kalau tak edit cuma lagi kemas la ... Sorry owner blog ni kalau marah just bagi pendapat je... Btw saya suka blog ni .

! [ jieha✿s FAIRYTALES♥
Jieha's Fairytale

Huh siap bagitahu lagi yang blog ni ala-ala fairytale ! blog ni warna di pink ... Akak ni berasal dari Kelantan . Jadi sesiapa yang asal Kelantan jengukla blog ni .Cuma font tu biarlah warna hitam yang dan kalau akak tukar font trebuchet ms pon cantik sebabnya font yang akak guna ada yang tak jelas hurufnya...

Belog Budak Jahat ヅ
Belog Budak Jahat

Belog ni lain sikit sebab blog ni jahat tapi owner dia baik ! Warna blog ni ungu warna yang saya suka !!! Header pun dah cantik . kalau blognya apa lagi !! Btw goodluck kepada akak untuk SPM tahun depan :D . Kitaorang ada persamaan iaitu tarikh lahir akak ni 8/10 Farah 8/2 sama  tak ?? Okay berbalik pada review blog . Kalau sudi datanglah blog ni .

Fairytale Blue World

Sorry headernya tak bolrh dicopy . Btw nama akak ni Mirra tapi kalau dekat fanpage akak di dia suka guna nama BS dan untuk pengetahuan akak ni seorang karyawan . Farah pon ada jugak baca akak ni punya cerita . Semoga aka berjaya menjadi seorang penulis novel yang berjaya . Blog akak  ni warna biru dan blognya mempunyai gaya penulisannya sendiri *Cewahh ayat aku . Akak ni pon sama jugak SPM candidates . Goodluck ya !





Back to SCHOOL !

Assalamualaikum..
Fotos da Linha do tempo | Facebook
Takutnya tengok gambar ni !

Hai malasnya tajuk entry ni . Langsung tak menggembirakan ...... Tapi dalam tak gembira tu nak juga beli barang sekolah dan lain-lain . Rasa macam sekejap je cuti sebulan ni .... Huhu.... 31hb ni Farah kene pergi sekolah . Kata ada orientasi apa entah . Kene pakai baju sekolah . Nak tanya pada yang nak bersekolah ni tahun depan korang pakai beg warna apa ? Kalau Farah warna ungu je semuanya dari casing telefon sampai pencil box . Kalau boleh jam tangan pon ungu ! Hahah tengok betapa sukanya Farah pada warna ungu ni ! Tapi blog still warna pink tak nak tuka warna ungu sebab tak pandai nak edit blog yang cantik ni kepada warna ungu ! Dahla tu je la nak nak cerita . Byebye !

Doodle for Tulip Merah

Assalamualaikum..

Hy ni sebenarnya tak ada apa sangat . Ni cuma nak post doodle untuk maksu Farah . Mengada nak buat walaupun tak reti buat doodle . Dekat bawah ni doodle yang Farah buat menggunakan SAI .

Ni first time buat doodle . okay la jugak 
Yang ni doodle yang dikira cantik tudungnya saja  bodynya ? 

Ni la yang paling Farah suka ! 


Jom Join 1st Giveaway By Humairatul

Assalamualaikum..



Jom la join !! Dekat sini ada BAUCER PEMBELIAN UNTUK TAB !!!

Selain daripada tu ni adalah senarai hadiahnya :
- Simple Header x 6 .
- Topup RM5 x 5 .
- Topup RM20 x 1 .
- RM10 Voucher pembelian di Oki Store .
- Baucer RM50 untuk beli tab x 4 .
- RM5 baucer untuk pembelian di Page ini .
- Mustache Necklace x 2 .
- Header special x 1 .
- Voucher 5% x 3 .
- Topup RM3 x 3 .
- Cursor name x 1 .
- 1 unit Brooch x 1 .
- Edit Blog x 3 .
- Yello Handsock x 1 .
- Doodle Full Body x 1 .
- Review Blog x 5 .
- Tudung Halfmoon Manik x 1 .
- Anak tudung x 1 & Selendang x 1 .
- Vektor & Watermark x
1 . 

So macam mana ? menarik tak hadiah dia ???  Cepat join . anda mungkin pemenangnya !


Segmen Blogwalking Cuti Sekolah

Assalamualaium..

*Tarikh Tutup : 20 Disember 2012

Holla ! Hari ni Farah nak buat "SEGMEN BLOGWALKING CUTI SEKOLAH" . Selain daripada tu Faah juga akan review blog yang masuk segmen ni . Farah akan buat review untuk tiga kali la maknanya ada PART 1 / PART 2 / PART 3 . Farah akan review lima blog untuk satu entry . So, Farah harap segmen ni mendapat sambutan dari para blogger ! Tapi sebelum tu , Farah nak bagitahu yang segmmen ni takda hadiah ye~~~ - Harap Maklum - Ni cuma untuk tambah followers dan naikkan traffic blog . 
SYARAT-SYARAT :
1. Follow blog ini 
2. Buat satu entry pasal segmen ni dan letak banner yang simple dan linkkan ke entry ini.
3. Tolong bagitahu yang blog Farah ni - okey ke tak atau ringan - please...
4. Hantar link  entry korang dekat tempat komen kat Cbox tak diterima !
5. Follow blog yang join segmen ini *Wajib  $( Kalau boleh klik dekat iklan nuffnag/churpchurp/blin.gd dorang  -sedekah) 
- Simple je kan ? Harap ramai la nak join ... :D
-Senarai Bloggers

Tutorial : Cbox With Background

Assalamualaikum..

Tadi check cbox then ada request nak buat border dekat cbox Farah tu .So , Farah pon buat la
Credit to Her tapi dia credit dekat Mimie te=api tak dapat nak tekan link Mimie . Hurmmm
\Preview/


Template Designer
Dashboard > Layout > Add Gadget > Html/JavaScript

Classic / Blogskin
Dashboard > Template

Copy code di bawah

<div style="background:url(http://2.bp.blogspot.com/-HIuGEJILXaM/TjvB-kJ2-pI/AAAAAAAABYA/CJcDv_V3mp8/s1600/backgroundbody%25283%2529.png) repeat; border:1px solid #000;padding:5px;width:170px;"><div style="width:170px;background: url (http://2.bp.blogspot.com/-HIuGEJILXaM/TjvB-kJ2-pI/AAAAAAAABYA/CJcDv_V3mp8/s1600/backgroundbody%25283%2529.png);">
CODECBOX</div></div>
-Yang Farah warnakan itu korang adjust sendiri-
Template Designer paste dalam Html/JavaScript
Classic / Blogskin paste dekat mana-II
Preview and Save

'MeleTOP' End Year Giveaway by Panda&Hamster Comel.


Assalamualaikum..



Tag :
Faizah / Hazirah / HudaHud / Risha / Nurrul / Ain / Shazwani / Nor / Yin

Giveaway ini dianjurkan oleh Panda Comel Hamster Comel serta ditaja oleh Business Berjaya OnlineAfiqah AliasEymasu and World CraftANa AhmadNik AinaaFarra IzzaTyRidoma ChocolateChicstofesto's CraftDieya CollectionDee's Closet ShopDiera TekikushikaRaja Farah AzianYuyu EykaNorfarah Hafizah  & Saadah TohaTerima kasih diucapkan kepada semua penaja yang sudi menaja GiveAway ini'



Tutorial Tabbed Widget 3 in 1

Assalamualaikum..

Credit to : Her


Copy dekat Html/JavaScript

<div id='polskahekjor'><style type="text/css">    div.P0L5K4 div.C0D3R    {height: 24px; overflow: hidden;float:left; }div.P0L5K4 div.C0D3R a:hover    { background-color: #eee; }div.P0L5K4 div.C0D3R a.Active{background:#000;color:#fff;} div.P0L5K4 div.N0T4C0D3R    { clear: both; border: 0px solid #bce8f6; overflow: hidden; background-color: #eee;}    div.P0L5K4 div.N0T4C0D3R div.h3ll0c0d3r    { height: 100%; padding: 0px; overflow: hidden; }    div.P0L5K4 div.N0T4C0D3R div.h3ll0c0d3r div.BL0g3R    { padding: 3px 5px; }div.P0L5K4 div.C0D3R a    { background:#ccc; float: left;border-radius:11px 11px 0px 0px;    display: block; width: 8%; text-align: center; vertical-align: middle; height: 24px; padding-top: 3px; text-decoration: none; font-family: "Arial", Serif;    font-size: 12px; font-weight: 900; color: #151515;}    </style><script type='text/javascript'>    //<![CDATA[    function P0L5K4_C0D3R(P4WN3D, id)    {      var P0L5K4 = document.getElementById(P4WN3D);      var C0D3R = P0L5K4.firstChild;      while (C0D3R.className != "C0D3R" ) C0D3R = C0D3R.nextSibling;      var TT = C0D3R.firstChild;      var i   = 0;      do      {        if (TT.tagName == "A")        {          i++;          TT.href      = "javascript:P0L5K4_J3R('"+P4WN3D+"', "+i+");";          TT.className = (i == id) ? "Active" : "";          TT.blur();        }      }      while (TT = TT.nextSibling);      var N0T4C0D3R = P0L5K4.firstChild;      while (N0T4C0D3R.className != 'N0T4C0D3R') N0T4C0D3R = N0T4C0D3R.nextSibling;      var h3ll0c0d3r = N0T4C0D3R.firstChild;      var i    = 0;      do      {        if (h3ll0c0d3r.className == 'h3ll0c0d3r')        {          i++;          if (N0T4C0D3R.offsetHeight) h3ll0c0d3r.style.height = (N0T4C0D3R.offsetHeight-2)+"px";          h3ll0c0d3r.style.overflow = "auto";          h3ll0c0d3r.style.display  = (i == id) ? 'block' : 'none';        }      }      while (h3ll0c0d3r = h3ll0c0d3r.nextSibling);    }    function P0L5K4_J3R(P4WN3D, id) { P0L5K4_C0D3R(P4WN3D, id);    }    function P0L5K4_H4CKR3W(P4WN3D) { P0L5K4_C0D3R(P4WN3D,  1);    document.write('');}    //]]>    </script><form action="P0L5K4.html" method="get"><div id="P0L5K4" class="P0L5K4"><div style="width: 100%;" class="C0D3R"><a>Tab 1</a> <a>Tab 2</a> <a>Tab 3</a></div><div style="width: 100%; height: 300px;color:#151515;" class="N0T4C0D3R"><div class="h3ll0c0d3r" style='background:#fff;'><div class="BL0g3R">CODE 1</center></center></center></center></center></div></div><div class="h3ll0c0d3r" style='background:#fff;'><div class="BL0g3R">CODE 2</center></center></center></center></div></div><div class="h3ll0c0d3r" style='background:#fff;'><div class="BL0g3R">CODE 3<center></div></div></div></form><script type="text/javascript">P0L5K4_H4CKR3W('P0L5K4');</script></div>

Edit yang mana perlu edit :)

Freebies : I'm A Typewriter (Classic Template)

Assalamualaikum..


Hy ! As you see Farah dah submit skin baru . So kalau nak try atau pakai skin ni boleh download atau preview ! Hope korang sukalah ♥

or


Cara Tukar Font Blog

Assalamualaikum..

La


Hy tadi check ask.fm/farahtyra ada yang tanya macam mana nak buat font yang farah guna untuk blog ni so farah nak buatkan la  hehe...

Korang code code ni dan search dekat edit html

#content-wrapper {     /     #content-inner {
Lepas search tu copy code ni pulak

background:#fff repeat-y ;font-family:font korang
Ni gambar nya kalau tak faham :
Click untuk lebih jelas
Bagi yang nak letak font macam Farah korang kene buat lagi satu step :

search code ni 

<head>

Then copy code ni dekat bawah dan paste dekat bawah code tadi 

<link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=Short+Stack' rel='stylesheet' type='text/css'/>
 dan save / preview dulu jadi ke tak

SEGMEN CIKMUN : DOMAIN FREE UNTUK BLOGGERS

Assalamualaikum..
Klik Banner

Contest Header/Blog Comel

Assalamualaikum..

 

Klik Banner 

 
 beri sebab suka blog creamlovebunny ? ( tidak melebihi 50 perkataan )
 

Sebabnya saya suka gabungan warna blog ni . Tak terlalu terang dan nampak sweet je warna dia . Header pun cute dan simple ! Tuto pun ada untuk newbie macam saya . Tu jela reason saya :D

Tag :: Eyra // Risha // Jannah

Segmen Saya Nak Kawan Baru

Assalamualaikum..

Klik Banner !

Segmen Pencarian Blogger Baru

Assalamualaikum..

 

Tekan Banner kepada sesiapa yang mempunyai followers yang kuranf dari 1000 dan ke bawah . Yang atas tu folllow blog ni .

Jumlah followers sekarang  :447 orang

Giveaway by Dazh's Craft

Assalamualaikum..

Klik Banner !

Antara hadiahnya yang ditawarkan ::

1x little star keychain
1x donut keychain

1x sky love couple keychain

1x owl keychain

1x muslimah keychain

GiveAway By La NIAR

Assalamualaikum..

 

Klik Banner .
 

First Giveaway By SkyContactLens

Assalamualaikum..
                                             

Tag :Jannah // Qila

Tutorial : Menu Tab

Assalamualaikum..


Tadi ada request buat menu tab so saya buat la tapi ni code yang saya dah upgrade jadi yang macam saya punya so kredit okay ?

okay kode yang dekat bawah awak semua copy dan paste dekat mana-mana yang awak nak .


<style>a.nav{
-webkit-transition: 1.0s;
-moz-transition: 1.0s;
margin:1px;
display:inline-block;
text-align:center;
background: #fff;
color:#000;
width:80px;
padding:6px;
overflow: hidden; }
a.navvi:hover{
color: #fff;
background: #000;
border-radius: 50px 0px 50px 50px;
-moz-border-radius: 50px 0px 50px 50px;
-webkit-border-radius: 50px 0px 50px 50px;} #background{padding:15px;background: url(http://www.pastelpatterns.com/large/largepattern-18.png);width:900px;height:26; position:scroll;}
</style>
<div id="background">

<div class="top-menu">
<a class="nav" href="http://www.blogger.com">Nav1</a>
<a class="nav" href="http://www.blogger.com">Nav2</a>
<a class="nav" href="http://www.blogger.com">Nav3</a>
<a class="nav" href="http://www.blogger.com">Nav4</a>
<a class="nav" href="http://www.blogger.com">Nav5</a></div>

Design Saya Okay !

Assalamualaikum..


Eiii geramnya bila tengok cbox tadi ! Ada ke patut dia tuduh saya tiru design blog orang ? Sumpah okay saya tak tiru ! Kalau saya tiru mestilah ianya 99% sama dengan design blog seseorang tu ! Memangla kekadang design blog kita ada yang sama tapi takdelah 100% sama . Kalau sama pon itu hanyalah kebetulan okay ! 

Jangan nak tuduh okay ! Yang Amin tu kalau awak tak puas hati dengan saya awak jangan tengok atau bukak blog saya lagi dah okay ! Dekat atas tu dah terang-terang tulis kalau tak suka saya atau blog saya boleh tekan "X" tu !!

Untuk kali terakhir kalau design saya sama itu hanyalah kebetulan saya tak tiru pon !

Freebies : FaceBlog

Assalamualaikum..

Hai ! Korang sihat ? Ni Farah nak bagi freebies .... tapi tak awesome sangat la kalau korang nak korang save lepastu edit la .. hehehe



Ni Farah edit sikit je . lain tu edit sendiri ye.....
Kalau ambil tu komen la sikit :D

Segmen "Follow" and "Followback" by Puteri.

Assalamualaikum..

Segmen.

1. Nama: Farah Adriana Binti Mohd Samsul
2. Umur: 12 Tahun
3. Status: Single
4. Favourite colour: Pink , Blue , White and Black
5. Birthdate: 8 Feb 2000
6. Sweet memories on 2012: Got 5A in UPSR
7. Blogging since: November 2011
8. Crush: Yes
9. Still love your ex?: No !
10. Is there second chance for your ex?: No !
11. Height: 158cm 
12. Weight: 39kg
13. Interest with Kpop?: A little bit
14. Bestfriends: Farisha
15. A friend from childhood: No
16. Has someone break your heart?: Yeah.....
17. Someone important: My mom
18. Last time you cry: Yesterday
19. Do you like my blog?: Suka3
20. Any changes that I should do to my blog?: Nothing :D


5 Soaalan :
1.Kenapa awak minat warna hijau ?
2.Awak peminat kpop yang sesangat ke ?
3.Apa yang buat awak minat Wan Zack Haikal ?
4.Kenapa letak Mrs. Lukas ?
5.Kenapa blog awak simple tapi nice ?

Lain Minta , Lain Dapat !

Assalamualaikum..


Hish geram betullah Farah bila dapat tahu yang dapat sekolah lain untuk sekolah harian ! Taknak sekolah tu sebab Farah taknak jumpa orang yang Farah benci dan taknak jumpa ! Huhu ... dan sekolah tu jugak banyak pengaruh jahat tapi tak semua la... Tapi tetap taknak masuk sekolah tu !!!!

Harap-haraplah Farah dapat masuk sekolah lain selain daripada sekolah SMK SERI SENDAYAN ! Kalau dah takde cara lain sekolah je la dekat Kuala Pilah tu nak buat macam mana ??? Terpaksaaaa....... Btw wish me luck untuk ujian MRSM , Isnin ni . Farah ambil ujian kat Melaka . Yahooo.... Selain tu dapat la jugak Farah bercuti 2 hari tu hahaha....

Segmene Blog Saya Tersangat Awesome

Assalamualaikum..


Blog saya tersangatlah awesome sebab blog saya comel dengan warna yang saya pilih dan orang selalu ingat saya guna blogskin tapi sebenarnya guna saya guna denim. Blog saya juga awesome sebab ada Fanpage 
 ! Haaa... Kau Hade ??? Selai tu , BLOF SAYA TERSANGAT AWESOME . Tak percaya ? Follow la blog saya .

Segmen Siapa Paling Jujur

Assalamualaikum..
Click Banner
Done jawab semua soalan dengan sejujur-jujurnya :D

  1. apa akan you buat kalau tiba-tiba ada budak kecik tumpahkan kuah kari kat baju paling you sayang : Mula-mula jerit dulu lepastu marah dia . Kalau ada orang , saya kata takpe dan suruh dia pergi ambil tisu cepat ! #Marah
  2. pernah tak you terkentut kuat sampai ada orang dengar :Setakat ni tak pernah tapi pernah kene tuduh . Hadoiii...
  3. pernah tak you korek hidung tiba tiba ada orang perasan :Tak juga tapi  masa tu puasa cuma usik-usik je hidung tu harhar....
  4. bila kali terakhir you menangis ? sertakan bila masanya tu dan sebab apa : Boleh dikatakan malam-malam lepas 6/6/2012 sebab rindu kat ayah yang dah takda :(
  5. mase kecik kecik , ape budak budak sebaye you selalu ejek you : Tak pernah kene ejek masa kechik sebab kita gangster woo~~ 
  6. berapa berat badan you sekarang : 39kg dan ke bawah
  7. ape you akan buat kalau you tengah marah gilaa : Jerit dan makan coklat kalau takde tidur ...
  8. matapelajaran paling k.o masa sekolah : Mula-mula math la tapi bila math dah okay scienca pulak KO ! hhahaha
  9. adakah you pernah bergaduh masa sekolah dulu sampai bertekak memaki mengherdik musuh you . ceritakan : Pernah gaduh tapi maki dia dalam diari je huhu~~
  10. orang pertama you jatuh hati masa sekolah rendah dan mase darjah berapa(tak perlu letak nama) :Masa darjah 1 tapi suka-suka je hehhe
  11. you pertama kali couple masa umur berapa : Tahun 5 
  12. berapa lame you penah kapel dgn seseorang dan tahun bila : tak sampai 2 bulan
  13. last you putus sebab apa :Sebab UPSR #sedih....
  14. adakah you pernah buat your mother menangis dan kenapa :Pernah ! Sebab dapat 5A UPSR ♥
  15. bila dok sorang sorang , ape mesti you buat : Tengok tv , tidur , main tepung .
  16. keputusan upsr you : 5A #Bangga
  17. you nak kawen masa umur berapa dan kenapa :Lepas dapat ijazah sebab nak belajar dulu
  18. you selalu berangan tentang ape : Kebanyakkannya seram taknak citer
  19. perkara yang you paling tak suka tapi ia selalu berlaku dalam hidup you : Selalu tak dapat minum air vitagen dan air coklat dutch lady sebab adik habiskan dan adik curi duit tapi curik balek .
  20. perkara paling you suka tapi pernah berlaku sekali je dalam hidup you : Tak pernah berlaku pon !!!
  21. blogger yang paling you suka dan sebab ape you suka dia  Kak  Lyssa Faizureen sebab dia banyak tolong Farah dengan tuto dia masa Farah newbie lagi :D
  22. sesuatu yang you tak suka bila blogwalking :Bila line internet slow , loading lambat dan word verification
  23. mase tahun bila you pertama kali buat facebook dan apa yang buat you terasa nak buat facebook : Tahun 2012 sebab masa tu ramai yang cakap pasal facebook
  24. you selalu bangun tidur pukul berapa : 11+++ tengah hari ..
  25. kritikan terhadap blog saya : Blog awak cantik . suka warna dia tak terlalu banyak widget . loading pun laju je  . Tak banyak kritikkan ? Maknanya blog awak ohsem !

Segmen : Siapa Nak Doodle Ni?

Assalamualaikum..



Warna Doodle : Pink
Nama Doodle : Farah

Tag :Eyra

Segmen Holiday: Free Header Clipping Mask by BS

Assalamualaikum..



#KlikBanner

Nama Blog :: Farah Adriana  
Kod Warna  Nama Blog :: #ffb5d2  
 Font Nama Blog :: Cookies  
Link Blog :: mysweetcrunchy.bs.com 
 Kod Warna Link Blog :: #b2daff 
 Font Link Blog :: Amatic Sc  
Gambar :: 1 / 2 / 3

Dress and Domain Giveaway

Assalamualaikum..




Jom join ramai-ramai . Klik banner yang kat atas ni .