ANDRIANA

Segemen Free Doodle By Syah And Eira

Assalamualaikum..



  • Name : Farah 
  • Url : http://mysweetcrunchy.blogspot.com
  • ID Follower : Farah Adriana Mohd Samsul
  • ID Facebook : http://www.facebook.com/tyra.adriana
  • Warna Donut : Cerah !
  • Cream Donut : Pink cerah / Ungu 
  • Hiasan Donut : Star / Love

Edit Blog . 3 Blog Only .

Assalamualaikum..

Hy . Hari ini bosan sangatlah ... so disebabkan itu Farah nak edit blog orang lain ..... kalau ada yang nak Farah edit blog dia boleh tinggalkan link facebook dan blog dekat komen . Tapi Farah cuma nak edit 3 blog sajalah malas nak edit banyak-banyak . Haraplah ada orang tinggalkan link ...

Sebelum terlupa , Farah tengok ramai bloggers buat entry pasal akaun instagram dorang . So , Farah pon nak promote akaun Farah . Follow me in Instagram :: farahtyra . InsyaAllah Farah follow korang balik . :)

*Short Entry

Pencarian Bloglist Disember

Assalamualaikum..

Giveaway Gempak Cuti Sekolah

Assalamualaikum..


Syarat-syaratnya
  1. Beralamat di Malaysia sahaja
  2. Mempunyai blog.Satu orang satu pernyertaan sahaja.
  3. Tidak mengikut umur.Join je okey,,
  4. Follow Miera dan Like fanpage[ada di sidebar] kalau sudi (kalau tak follow macam mana nak tahu pemenang)
  5. Wajib untuk menFollow,Like dan Subcribe Sponsor.
Cara-cara
  1. Buat post yang berTAJUK  "Giveaway GEMPAK Cuti Sekolah".
  2. Ambil banner diatas dan backlink kan entry ini.
  3. Wajib Copy senarai Sponsor dibawah dan letakkan di entry korang.
  4. Setelah selesai,publish post dan hantar link pernyertaan di kotak komen sahaja.


Senarai Sponsor

Kedai Online Si Pengembara [LIKE FANPAGE]

Khalidsuxx [FOLLOW BLOG DAN TWITTER]
 - BLOG - TWITTER -

Azmina Nordin [LIKE FANPAGE,FOLLOW BLOG DAN TWITTER]
 - BLOG - TWITTER -

Cik Mun [Follow blog]
BLOG -

Qa Qaisarah [FOLLOW BLOG,LIKE FANPAGE DAN JOIN GROUP]
BLOG - GROUP -

Nadzaty Azahar [FOLLOW BLOG]
BLOG -

Butik Pinkku [LIKE FANPAGE,FOLLOW BLOG DAN SUBCRIBE YOUTUBE]
BLOG - YOUTUBE -

Segmen Doodle Dresses (Muslimah) by MMR

Assalamualaikum..




                    
Tag : You
Nama : Farah
1 - *code warna tudung* :#996699
2 - *code warna anak tudung*:#000000

3 - *code warna belt*:#000000
4 - *code warna baju*:#CC9 9FF
5 - *code warna kasut*:#000000Link Blog : Farah

Tutorial : Twitter Widget (New)

Assalamualaikum..



Sape nak buat widget twitter macam ni ? Kalau  nak buat jom masuk kelas . Jom !
Korang ikut step yang senang ni 


Copy code dekat bawah dan pastekan ke Html/JaveScript 
<div style="background:url(http://1.bp.blogspot.com/-y_AaR3BbjHQ/UKsxGf-nQUI/AAAAAAAAA9M/yugTxyIR6DA/s1600/free2.jpg) no-repeat;width:200px!important"><script src="http://widgets.twimg.com/j/2/widget.js"></script><script charset="utf-8" src="http://widgets.twimg.com/j/2/widget.js"></script><script>new TWTR.Widget({version: 2,type: 'profile',rpp: 5,interval: 30000,width: 200,height: 120,theme: {shell: {background: 'transparent',color: 'transparent'},tweets: {background: 'transparent',color: '#333333',links: '#999999'}},features: {scrollbar: true,loop: false,live: false,behavior: 'all'}}).render().setUser('Username korang').start();</script></div>


Yang Farah merahkan tu korang boleh ubah ikut suka hati korang yang background tu kalau tak nak boleh buang . Ni Farah nak bagi freebies ni 


http://1.bp.blogspot.com/-y_AaR3BbjHQ/UKsxGf-nQUI/AAAAAAAAA9M/yugTxyIR6DA/s1600/free2.jpg

UPSR 5A . Alhamdulillah

Assalamualaikum..

Hai korang ! Mesti pagi tadi semua gelabah tak tentu arahkan ? Samalah macam Farah . :Dahlah kene tunggu lama lepastu boring ! Pukul 11 pagi barulah guru besar sampai sekolah dengan keputusan UPSR . Itu belum lagi nak asingkan keputusan mengikut gred . Punyalah lama nak tunggu ! nasib baik ada handphone mesej dengan kawan . Masa tu Farah dah berdebar tunggu nama Farah disebut dengan keputusan sekali . Mula-mula kawan Farah dah bagitahu yang Farah mesti dapat 5A tapi Farah kata kalaulah dapat ! Tapi tak sangka la pulak betul-betul dapat 5A . Alhamdulillah .... Tapi yang tak bestnya kawan Farah yang diharapkan dapat 5A tak dapat ! Hurmmm.... takpelah asalkan Farah 5A 
Lagi membanggakan bila Farah sorang yang dapat 5A  . Lagilah happy ! Mak Farah dah offer dah nak bagi Galaxy Tab 2 tapi Farah taknak Farah nak Blackberry . Cuba bayangkan telefon orang guna Tab tu . Dahlah besar lepastu masa orang sebelah pon boleh dengar perbualan kita . Apapun Farah happy gila ni  tapi Farah tak gila okay ! Bye :D

Tutorial : Cantikkan Comment Form Placement ( Simple Template )

Assalamualaikum..

Haritu ada orang tanya macam mana nak cantikkan kotak coment untuk SIMPLE TEMPLATE . So, semalam Farah jumpa tuto ni dekat Sini . Terus Farah kredit dekat dialah.

Okey . Sesiapa yang nguna simple template boleh ikut cara ni .

First , mestilah sign in dulu blog korang .

Second , Tekand Edit Html dan tekan F3

Third , cari code kat bawah

]]></b:skin>

Kalau dah jumpa terus copy dan paste code kat bawah ni ATAS code yang korang search tadi .


#comments-block{
margin:0;
padding:0;
}
#comments-block .comment-author{
background:#ff6699 !important;

-moz-border-radius-topleft: 10px;
-moz-border-radius-topright: 10px;


padding:5px;

font-size:15px;

font-weight:bold;

border:1px solid #ff6699;
}
#comments-block .comment-body{
margin: 0;

font-size: 17px;

border-left: 1px solid #ff6699;
border-right: 1px solid #ff6699;
margin-top: -5px; /*position*/

padding: 5px;
}
#comments-block .comment-footer{
margin:0;

font-size: 13px;

font-weight: normal;

margin-bottom: 20px;

border-left: 1px solid #ff6699;
border-right: 1px solid #ff6699;
border-bottom: 1px solid #ff6699;

-moz-border-radius-bottomright: 10px;
-moz-border-radius-bottomleft: 10px;

margin-top: -12px; /*position*/

padding: 5px;
}
#comments-block .deleted-comment{
font-style:italic;
color:gray;
}
#comments-block .comment-author a{
color:#ffffff !important;
}
#comments-block .comment-footer a, .comment-body a{
color:#ff6699 !important;
}

Dan save jadi ke tak ? Kalau tak jadi korang kene setting sikit.

1. Pergi dekat setting-Post and Comment -
2. Tekan Comment Location - Pilih "POPUP WINDOW"
3. Save !!!


Segmen Pendek : Nak Masuk Bloglist Misz Z

Assalamualaikum..

miss Z berceloteh

Nak masuk tekan banner

Freebies : Awesome Me ( Second Skin-Blue )

Assalamualaikum..

Hy . Hari ini Farah ingin mengumumkan yang Farah akan  meng-submit skin yang Farah buat selama 2 hari ini ! Sesiapa yang ingin menukar kepada skin baru silalah pilih skin ini :D Comellah skin ini . Rugi kalau tak download ! Yang header itu fully Farah buat sapa nak awan tu boleh request . Nak download atau preiew boleh tekan link kat bawah .

Nabila Medan's Giveaway

Assalamualaikum..



Syarat-syarat Giveaway .

1.Follow blog Nabila 
2.Buat satu entri berkenaan giveaway ini beserta - Banner giveaway dan linkkan ke entry giveaway ini
-Tag 2 orang rakan blogger anda dan pastikan mereka tahu
3. Follow dan like semua sponsor *amaran tegas!*
4.Tinggalkan link entri not your link blog dia kotak komen 
5.Sebarang perubahan akan diberitahu kelak

Tag : Eyra // Risha


Kiamat Menurut Agama Islam

Assalamualaikum..


1. Kemunculan Imam Mahdi.

2.Kemunculan Dajjal.

  

 


3. Keturunan Hazrat Isa (AS).

4. Kemunculan Yakjuj Dan Makjuj.

5. Terbitnya matahari dari Barat ke Timur.

  

 

6. Pintu pengampunan akan ditutup.

  

 


7. Dab'bat al-Ard akan keluar dari tanah &

  

 


akan menandai muslim

  

 


yang sebenar2nya.

  

 


8. Kabus selama 40 Hari akan mematikan

  

 


semua orang beriman sejati shj, mereka

  

 


tidak perlu mengalami tanda2 kiamat

  

 


lainnya.

  

 


9. Sebuah kebakaran besar akan

  

 


menyebabkan kerosakan.

  

 


10. Pemusnahan Kabah.

  

 


11. Tulisan dalam Al-Quran akan lenyap.

  

 


12. Sangkakala akan ditiup pertama kalinya,

  

 


binatang2 & org2 kafir yang tersisa akan

  

 


mati, semua gunung & bangunan akan

  

 


runtuh.

  

 


13. Tiupan sangkakala yang kedua kalinya

  

 


akan membangkitkan semua ciptaan Allah &

  

 


bertemu di dataran Arafah menuju saat

  

 


penghakiman mereka.. Dan Matahari akan

  

 


mendekatkan dirinya ke bumi.

  

 



Nabi MUHAMMAD SAW telah bersabda:

  

 


"Barang siapa yg mengingatkan ini kepada

  

 


orang lain, akan Ku buatkan tempat di

  

 


Syurga baginya pada hari penghakiman

  

 


kelak."

Another Doodle

Assalamualaikum..

Hehee.. Sape nak ambik , ambik la ...









My Own Doodle

Assalamualaikum..


Nice ? Ok la tu , kan ? Doodle ini Farah buat guna Paint je sebab tak boleh download SAI . Kira ok la kan untuk junior dalam dunia doodler ini .. Hehehe.. Farah reti buat kepala je dulu , badan dia dalam proses . So lepas ni sesiapa nak buat doodle boleh la buat guna Paint . Korang try la ....

Segmen: Doodle Babushka Milikku

Assalamualaikum..





Warna Baju : Ungu
Warna Mata : Coklat
Nama Doodle : Farah


Gergous Giveaway By Nurul Ezatee

Assalamualaikum....


Kalau korang nak join korang cuma tekan banner itu laju-laju untuk join ! Kalau TAK JOIN RUGI


Blog Ezatee simple but nice ! Warna blog pink , ungu and biru . That my favourite colour ! Then blog Ezatee cepat loading dan tak banyak widget . Kagum dengan Ezatee sebab umur 11 tahun dah boleh buat Giveaway yang Gergous ini !



Copy dan letak disidebar :

Due Date : Akan Diupdate

Update : 
- Senarai Peserta - 








Segmen : Kasi Terjah By Add

Assalamualaikum...

Bilangan followers sekarang : 326 


Segmen Doodle Princess by Aisyahazirah

Assalamualaikum..   




Nama : Farah Adriana Mohd Samsul
No Doodle : Nak yang no. 7 tu !
Tarikh Lahir : 8.2.2000 . Nice tak ?
Asal mana : Kuala Lumpur ! Tak sabar nak pindah sana !


Tag : Farah Fauzi and Maisarah 

Segmen : Saya Nak Kenal Awak



Hit the banner if you want to know me !


Nama : Farah Adriana bt Mohd Samsul
Asal : Kuala Lumpur 
Tarikh Lahir : 8 / 2 / 2000
Start  blogging : November 2011 
Matlamat blogging : Sekadar untuk berkenalan dengan blogger lain 
Seorang yang : Typo , pemalu , kidal dan  tak sombong :D

Segmen : Bloglist Akhir Tahun 2012

      
                             
Klik banner untuk join.

Segmen Up Kan Follower & Tambah Kenalan





Nak join Tekan banner . 


Segmen : Jom UP Follower Sampai 1000++

Assalamualaikum.....

                                                  

Tekan banner untuk join 

Year End Giveaway 2012

Assalamualaikum...


Klik banner untukk join . 



Senarai Blogwalking Cuti Sekolah

 
Hello . Ni senarai peserta yang perlu difollow ! Kalau link sesiapa yang dah join tapi link tak diupdate bagi tahu tau !
Group 1
1.http://syahirah-98.blogspot.com/2012/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah.html
2.http://solehaabuhassan.blogspot.com/2012/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah.html
3.http://najihahlaa.blogspot.com/2012/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah.html
4.http://princessqila.blogspot.com/2012/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah.html
5.http://bebeh-ocha.blogspot.com/2012/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah.html
6.http://diarionlinenurul.blogspot.com/2012/11/segmenblogwalking-cuti-sekolah.html
7.http://rusukiri.blogspot.com/2012/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah.html
8.http://aimishyuu.blogspot.com/2012/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah.html
9.http://tini-tinot.blogspot.com/2012/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah.html
10.http://www.aimisyahirah.com/2012/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah.html
Group 2
11.http://sibodohjangankacau.blogspot.com/2012/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah.html
12.http://lifearesoawesome.blogspot.com/2012/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah.html
13.http://pengawasbanyakcakap.blogspot.com/2012/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah.html
14.http://zamani84.blogspot.com/2012/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah.html
15.http://www.erazfadli.com/2012/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah.html
16.http://hananhadila.blogspot.com/2012/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah.html
17.http://mykeyboardstory.blogspot.com/2012/11/blogwalking-cuti-sekolah.html
18.http://www.mialiana.com/2012/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah.html
19.http://puangojes.blogspot.com/2012/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah.html
20.http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2012/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah.html
Group 3
21.http://unpredictablejieha.blogspot.com/2012/08/segmen-blogwalking-cuti-sekolah.html
22.http://sicomel06.blogspot.com/2012/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah.html
23.http://nunaohnuna.blogspot.com/2012/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah.html
24.http://myblogsantai.blogspot.com/2012/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah.html
25.http://koyukikawaii.blogspot.com/2012/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah.html
26.http://storylandwonderlandofme.blogspot.com/2012/11/hye-hye-and-hye-flips-tudung-harini.html
27.http://blognitisyapunya.blogspot.com/2012/11/hai-assalamualaikum.html
28.http://muslimahsejati96.blogspot.com/2012/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah.html
29.http://beautyshinju.blogspot.com/2012/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah.html
30.http://amyfendi.blogspot.com/2012/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah.html
Group 4
31.http://wafakeisha.blogspot.com/2012/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah.html
32.http://dearbudakjahat.blogspot.com/2012/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah.html
33. http://redz-epal.blogspot.com/2012/11/holla-jom-join-segmen-blogwalking-cuti.html
34.http://superperfectimperfect.blogspot.com/2012/11/segmen-blogwalking-d.html
35.http://littlemisspink-syazwani.blogspot.com/2012/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah.html
36.http://skyfullofdream.blogspot.com/2012/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah.html
37.http://liyanaemelia.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-by.html
38.http://maryamnurkhalisah.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah.html
39.http://kelip-kelipancontest.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah.html

Segmen :- Nak Doodle Muslimah niy ?

Assalamualaikum 



Nama pendek : Farah 
Warna tudung : #F5F6CE
Warna pensel : #F5A9E1 / #A9D0F5

Tag : Risya and Syahirah

Giveaway Specky Kitty By Nayli



Jom Join ! Just click banner tu je.....



Segmen Sabtu : Jom Cari Follower Bersama AH


Klik Banner Untuk Join !

Tarih Tutup : Hari Ini ! sebelum 11.50 malam !!!!

Segmen Jom Kawan

Klik Banner Untuk Join !

Komen Tentang Blog :

1. Blog Warna Biru . My favourite colour !
2. Blog tak berat dan simple but nice !
3. Akak tulis dalam bahasa yang mudah difahami oleh semua orang ...

Sekian Terima Kasih  itu sahaja komen saya tentang blog akak .

Segmen cuti-cuti


TARIKH TUTUP ----!> 3 / 12 / 2012
Syarat-Syarat:1. Buat entry "Segmen cuti-cuti by erny"
2. Copy banner dkt atas dan linkkan ke blog ini
3. Pastikan entry anda buat letakkan di komen entry ni ye
4. Like fan page Ini untuk perkembangan
5. Like fan page ini jugak *wajib
3 orang top reffral akan di bloglist Ernyy
Okay ini je syarat-syarat nye. Senang kann wahai sekalian? 


Hadiah-hadiahnya:
1. Dress - Fluffy Bunny Haus
2. T-shirt Muslimah & Homemade Chocolate - MoonMay Fabulous Closet
3. Top-up RM10
4. Skirt & Muslimah Blouse - Honey Collection
5. T-shirt soulmate & 1Box mini calender (100pcs) - MYexe Design
 

Hari Anugerah - Anugerah Kokurikulum -

Ok semalam sekolah Farah ada buat Hari Anugerah dan Farah dapat banyak Hadiah jugak la....
Farah dapat hadiah untuk 
Kedudukan Dalam Kelas  *Ketiga , 
Matapelajaran Terbaaik *Sains/Math/Bm (Pen)/K. Tempatan 
Result UPKK Terbaik -7A je 
Anugerah Kokurikulum (P)
Farah paling suka hadiah UPKK sebab dapat RM40 ! Boleh beli coklat banyak-banyak ! Sampai orang yang bagi hadiah tu pon kata "Bagus ye dapat hadiah banyak ni !" Hehehe.. Bangga !
Dah la . Sebanarnya Farah tak tau nak update apa so korang tengok  je la gambar ni !
Photo: Anugerah Kokurikulum  http://instagr.am/p/Rw_FA0SiXR/
Bannga Seyh !


*Nama Cikgu Farah




Freebies : Header Part 3


Hai tadi Farah boring dan teringat kat rilakuma so Farah buat la header ni 

800x400 (Transparent)

URL :
http://i.imgur.com/GXefi.png