ANDRIANA

SEGMEN:8 THINGS ABOUT ME!

  • 8 Things About Me
  1. Anak sulung dari 3 adik-beradik
  1. Bakal jadi murid tingkatan 1 
  1. Suka main bola jaring
  1. Pemalu :P
  1. Pemalas 
  1. Suka kumpul duit tapi selalu hilang..
  1. Tak ada Whatsapp
  1. Suka makan coklat terutama Cadbury
  • 7 Hobbies
  1. Blogging
  1. Blogwalking
  1. Snap pictutes tak kira masa ...
  1. Tweeting
  1. Dengar radio
  1. Nyanyi lagu inggeris
  1. Buat semak
  • 6 Thing I Hate
  1. Line internet lambat
  1. Handphone habis batery
  1. Keluar rumah
  1. Masuk pertandingan bercerita
  1. Tak dapat update blog 
  1. Tweetlimit
  • 5 Song I Like
  1. Boyfriend- J. Bieber
  1. As Long As You Love Me- J. Bieber
  1. Let me Love You- Ne Yo
  1. We Are Neve Ever Getting Back Together- Taylor Swift
  1. And what you like ! :D
  • Favourite Film or Drama or Musical or Series
  1. CSI ( Crime Science Investigation )
  1. Leverage
  1. MasterChef
  1. Julia
  • 3 Favourite Food
  1. Maggie / Mee Sedap
  1. Roti Coklat
  1. Rojak Buah
  • 2 Wishes
  1. Dapat 5A
  1. Dapat Masuk Asrama
  • 1 Quotes
  1. Smile Always !!

Jenis Marquee / Ayat Bergerak yang berbeza


Hello korang ni ada contoh-contoh marquee yang berbaza . macam mana nak masukkan ?
  • Sign in blog
  • Pergi dekat layout / edit html(template)
  • layout - add gadget - java Script edit html 
  • then korang copy marquee yang korang suka dan pastekan
  • dan Siap !
  • Yang TEXT tu korang tukar dengan ayat korang
  • Warna boleh tukar untuk yang dua last tu... 
Right to Left Marquee
 
Left to Right Marquee
 
Alternate Marquee
 
Up Marquee
 
Down Marquee
 
Up/Down Alternate Marquee

 
Zig Zagging Marquee
 
Alternating Zig Zagging Marquee

TEXT
 
Colored Border Marquee

Segmen Blogwalking By Ieyza Afieyna


Klik banner kalau nak join . tarik sebelum 30 .10 .2012

Jom Tukar Link

*Copy And Paste it into your blog ok?:)
Assalamualaikum
Hy ! Kalau dah pergi sini kene exchnage link / banner tau ! Nak tukar apa-apa bagitahu dekat Cbox atau komen dekat bawah !
NajihahAinaAnaAnisHazirahWanaPrincess Hana
FriendFriendFriendFriendFriendFriend

Exchange Banner
Photobucket
Exchange Link

Segmen : Blog Paling Awesome



Syarat-syaratnya :

  • Follow Blog Ini
  • Like fanpage blog diatas
  • Tag seorang blogger (minimum)
Tag : Risha





Segmen : Follow..Follow..Follow..By NurulFHMT


Tag 

Eyra // Risha // Tuan Hanis

New Look


sweet | Tumblr

Haliuuu.. korang ! korang perasan tak blog Farah ni ? Dah lain kan ? Farah guna blogskin sbb tak payah nak edit banyak sangat padahal kalau boleh Farah memang tak nak pakai blogskin ni tapi malas sangat nak edit lama sebab farah guna laptop orang lain sbb laptop Farah on the way untuk balik rumah lepas keluar dari hospital kat pd tu ....Ok tak korang rasa skin ni ? warna blog ni pun universal untuk lelaki dan perempuan pon boleh macam nama Farah - Adriana/Adrian right ? Farah tukar skin sebab menyampah pulak nak tengok skin warna biru tu so Farah pilih la warna ala ala vintage ni . So cute ! 
I LOVE INSTAGRAM
And one more thing kepada pengguna istagram follow la Farah -@farahtyra . Followers Farah tak ada la banyak macam korang sebab Farah dulu kan kuno tak tahu pasal instagram ni . Apa-apapun follow Farah tau ! Insyaallah Farah follow korang balik . So setakat ni je la entry Farah . Farah harap lepas ni rajin-rajin la korang nak jenguk blog Farah . Sebab kalau followers abnyak tapi tak ada sesapa baca baik tak payah kan? So readers sangat penting ! Kbye 

Tutorial By Farah Adriana

This is my tutorial and freebies. Do not try to steal, copy and make my tutorial and freebies as yours.
Christmas,Decorati


Hello Fellas ! Farah sediakan ruang untuk new Bloggie yang nak mencantikkan blog korang . Korang boleh gunakan tutor Farah dan please CREDIT kat Farah dan jangan lupa komen . Kalau korang nak request apa-apa tutor? Korang boleh mesej kat Farah melalui FACEBOOK . Farah hanya sediakan tutor untuk korang yang gunakan SIMPLE & WASHED DENIM TEMPLATE so kepada bloggie yang menggunakan template lain korang boleh hantar apa-apa request , INSYAALLAH Farah boleh tolong ataupun Farah bagi link blog yang mungkin dapat membantu korang . Harap korang berpuas hati dengan tutor yang Farah sediakan.







-For New Blogger 
Tutorial :Cara Guna Ctrl+F
Tutorial :Check Harga Blog
Tutorial :Jenis Marquee

-Tutorials For Header




-Tutorials For Sidebar / Post Title / Menu Tab
Tutorial : Background Title Sidebar ( Denim Template )
Tutorial : Background Post Title ( Denim Template )
Tutorial :Simple Menu Tab
Tutorial :Kotak Keliling ShoutBox
Tutorial :Post Title (Part 2)
Tutorial :Title Huruf Pertama Sidebar Besar


-Tutorials For Comment Box / Hover Image
Tutorial :  Gambar Melengkung
Tutorial : Gambar Melengkung & Blur Bila Cursor Sentuh


-Tutorials For Navbar / Follow & Dash / Cursor
Toturial : Floating Button
Tutorial :  Cursor Comel
 Tutorial :Buang Navigation Bar
 Tutorial :Buat Navbar Sendiri
Tutorial :  Arrow Back to Top

-Tutorials For Blockquote / Scrollbar / Link Hover
TutorialCara Buat Kotak Blockquote
TutorialKotak Blockquote Ber-shadow Bila Cursor Sentuh
TutorialScroll Bar Berwarna ( New )
TutorialLink Hover (Turun Hujan Donut)
Tutorial : Link Warna Warni


-Others Tutorials
TutorialDouble Underline
Tutorial :Falling Object -Love
Tutorial : 1 Page 1 Post
Tutorial : Letak Camera CCTV Dekat Blog
Tutorial : Letak Status Twitter di Blog
Tutorial : Coming Soon...


-Freebies/Background/Template
Template:Awesome Blog (Pink)
Template:Awesome Me (Blue)

Freebies : Header Blog Part 
Freebies : Header Blog Part 2
Freebies : Header Blog Part 3
Freebies :Header (Part 3)
Freebies : Cute Image
Freebies :Cute Icon (Part 1)
Freebies :Cute Icon (Part 2)
Freebies :Font Chomey
Freebies :Cute Doodle

Background : Love
Background : Kotak Kecil
Background : Floral
Background : Stripe
Background :Vintage
Background :Polka Dot
Background Doodle Cute  - Own Made -

-Bukan Link Farah
Toturial 1: ADOBE PHOTOSHOP download


-Tips