ANDRIANA

Segmen Jiakreatifelt: Blog aku cantik tak?


Hy korang ! Lama dah rasanya Frah tak masuk contest kan?? Hari niey Farah ada masuk contest

Dan sesapa nak masuk contest niey korang cuma perlu tekan banner kat bawah niey :



So korang please la undi blog Farah ye .....


Tag : Syara

Segmen: Nak Masuk Dalam Bloglist Ain bulan September!!!




Nak masuk dalam bloglist jugak????? tekan banner kat atass......

Kenangan Cuti Raya


Hai entry kali niey Farah nak cite pasal cuti raya Farah je 



Niey muke poyo Farah yang baju pink tu baju raya Farah tapi Farah dah pakai masa majlis khatam Al-Quran kat skola Farah baju raya Farah yang sebenar warna gold Farah ada gambar nak tgk? 




Sedondon tak warna kitaorang ? Tapi macam tak nampak kitaorang je sbb warna kerusi tu sama gan warna baju!! 

Semalam sepupu Farah bertunang dan first time tgk tunang dye ok ape .... tinggi akak tu siap ambik gambar lagi atas pelamin tapi Farah  tak de gambar tu sbb Sepupu Farah yang tangkap gambar.... so niey je la cite Farah bye....







Segmen Blogwalking & Bloglist Miss Z



Setelah sekian lamanya Farah tak join segemn blogalking atau bloglist harini Farah join keduanya sekali 
kalau korang nak join korang tekan la banner kat baawah niey 

miss Z berceloteh

Hello ? RIndu Blog !

Hell is empty and all the devils are here.

Helo koranng semua ! Thank sebab jenguk blog Farah yang kini dah bertukar wajah dengan color yang baru 
Farah malas nak masukkan gambar line kat sini lambat ! Malas Farah nak tunggu loading-nye ! Ntah kenpa Farah pilih warna niey sebagai tema blog yang baru ????? Siapa dpt jawap Farah bagi singgit (dalam mimpi korang.. hehe Farah buat lawak!) Walaupun EXAM dah dekat tapi sempat lagi Farah bukak blog......
Sebenarnya Farah macam tak berapa minat nak berblog lagi dah ! tapi sebab boring kat umah so Farah berblog la.... 

Dan pada sesapa je la yang dah letak bannner or link Farah tapi Farah tak letak link or banner dye lagi sila inform kat Farah tau sebab Farah takut kalau korang marah Farah sebab tak letak link korang ! Bagitau tau ! Kalau tak bagitau Farah tak letak la dye punye link ...... 


Your Fashion Police

Hah ! baru Farah ingat ... Masa hari raya kedua aritu ada jiran nenek Farah datang sekali gan anak dye lepas menjamu selera , borak-borak ape sume tu ! Balik la kan! Tapi Farah nampak akak yangbaju pink tu pakai kasut mak ai ... tinggi yang macam kat atas nie la atau lebih tinggi  cam tu ??? jalan slow-slow nasib baik tak jalan ! Yelah jalan kat tanah dengan air , lumpur , tanah tak rata kalau Farah ... tak ingin de kasut macam tu ! Ok la dah mengantuk niey bye!



Freebies : Blogskin (First Skin - Pink )


Hello korang ! Farah ada dua berita nak bagitau korang ... Tapi mungkin berita niey biasa je tapi untuk Farah happy la jugak 

Pertama : Niey ialah Post ke-100 Farah

Kedua : Niey farah tujukkan kat bawah 


Apa macam ? ok tak skin Farah ? Kalau nak guna korang tekan  > SINI

Tutorial : Icon Cute Dekat Cursor


Sebelum Farah mulakan tuto niey Farah nak kredit kepada : Hazirah

Korang nak tak buat cursor yang ada cute image kat cursor ? Macam niey 


Cute tak? Kalau nak Buat jugak meh sini Farah ajarkan

First korang pergi sini : http://www.cursor-switch.com

Web niey dalam bahasa jepun kalau korang boleh translate-kan korang tukar la pada bahasa yang korang paham .Kalau yanng tak boleh tu korang pahamkan lah 


sebelum tu korang kene buat akaun korang pergi button yang Farah tunjukkan dalam gambar


Isi borang penting niey dulu 


Dah sign up korang akan nampak macam ka bawah niey tekan yang kat dalam kotak merah tu untuk comfirm kan emel korang


Dah tu perhi kat akaun emel yang korag guna untuk daftar tadi . Tengok inbox ada mail baru lepas tu korang tekan kod yang sama macamkat atas . lebih kurang macam kat baeah niey la



 tekan button kat bawah


Kalau korang ad pic nak masukkan tekan buttun yang Farah tunjukkan kat bawah


Dah siap upload korang tekan yang oren tu



Korang preview korang punya cursor 
copy kod yang Farah kotakkan tu...



Sini Farah bermurah hati nak bagi icon yang cute 


Kalau nak banyak lagi pergi sini Sini atau Sini


Sebelum terlupa Farah nak bagi korang tahu macam mana nak masukkan dalam blog korang 


Sign in blog korang  - Dashboard - Design - Html/JavaScript

korang paste kan kod yang korang kopy tadi . Dah jadik jangan segan nak komen !


Contest ' Saya nak Doodle dari AinaSyafiqah


Saya nak doodle !!!

Photobucket

Nak doodle jugak ? Tekan banner

warna kotak+doodle : Sama macam kat atas 
Tulisan warna : #000000
Word : Farah Adriana

Jom Exchange Link


Tumblr_m884xbzi9x1qke3gjo1_500_large


Hello korang hari niey Farah teringin sanagt nak exchange link. Pada sesapa yang nak exchange link denagn Farah boleh komen bagi link dengan gambar banner korang . 

Penting :

Kalau Korang buang link Farah , Farah akan delete korang punye link jugak . Mana adil kalau korang buang Farah punye link ! 


Nie banner Farah ...... Cantik tak? Tak nantik tak pe!


Random Giveaway Saya Nak Kad Raya Dari Nabila Nabila Medan



Tekan banner kalau nak join >

Hari niey Farah join segemen kad raya . Kalau nak kad raya jugak join la. Banyak hadiah untuk pemenang-pemenag contest ni

Mangsa Tag :

Iza Zaty / 

Review Blog


Hello korang hari ni Farah nak review blog followers Farah yang ke 200 
Thanks kepada  SHAM CANGGEY 
 

Blog niey ringkas dn ada cerita menarik loading pon cepat dan tak payah tunggu lama-lama
tekan header kalau nak tengok blog dye