ANDRIANA

Senarai Nama Peserta


Ini adalah senarai nama peserta yang masuk segmen Farah . Korang cari nama korang
 kalau tak jumpa komen sambil tu BW bloger-blogger yang lain :)
Bagi tang tak join boleh la join sebelum 24.7.2012
sempena Pra -UPSR --->Sini 

1. http://memories-si-akma.blogspot.com/2012/07/segmen-blogwalking-tambah-follower-by.html
2. http://asmarpunyablog.blogspot.com/2012/07/segmen-blogwalking-tambah-follower-by.html
3. http://ohgadisitu.blogspot.com/2012/07/segmen-blogwalking-tambah-follower-by.html
4. http://eimah2328.blogspot.com/2012/07/segmen-blogwalking-tambah-follower-by.html
5. http://dieksha.blogspot.com/2012/07/segmen-blogwalking-tambah-follower-by.html
6. http://sukacakapsorang.blogspot.com/2012/07/segmen-blogwalking-tambah-follower-by.html
7. http://elliakisstyna.blogspot.com/2012/07/segmen-blogwalking-tambah-follower-by.html
8. http://sepkitojah.blogspot.com/2012/07/segmen-blogwalking-tambah-follower-by.html
9. http://unpredictablejieha.blogspot.com/2012/07/segmen-blogwalking-tambah-follower-by.html
10. http://ibuafinaazfar.blogspot.com/2012/07/segmen-blogwalking-tambah-follower.html 

11 .http://pinkylady687.blogspot.com/2012/07/segmen-blogwalking-tambah-follower-by.html
12..http://andisakinah.blogspot.com/2012/07/segmen-blogwalking-tambah-follower-by.html
13. http://anereodacandid.blogspot.com/2012/07/segmen-blogwalking-tambah-follower-by.html
14.http://nurnadirah-mystory.blogspot.com/2012/07/segmen-blogwalking-tambah-follower-by.html
15.http://flythesky90.blogspot.com/2012/07/segmen-blogwalking-tambah-follower-by.html
16.http://flythesky90.blogspot.com/2012/07/segmen-blogwalking-tambah-follower-by.html
17.http://sharfynarzmiss.blogspot.com/2012/07/segmen-blogwalking-tambah-follower-by.html
18.http://hanawonnie.blogspot.com/2012/07/segmen-blogwalking-tambah-follower-by.html
19.http://dindamaisarra.blogspot.com/2012/07/segmen-blogwalking-tambah-follower-by.html
20.http://firdausf26.blogspot.com/2012/07/segmen-blogwalking-tambah-follower-by.html

21.http://single-mingleeu.blogspot.com/2012/07/segmen-blogwalking-tambah-follower-by.html
22.http://ainichedin.blogspot.com/2012/07/segmen-blogwalking-tambah-follower-by.html
23.http://sayaeesya.blogspot.com/2012/07/segmen-blogwalking-tambah-follower-by.html
24.http://www.sayeshukepink.com/2012/07/segmen-blogwalking-tambah-follower-by.htm
25.http://gebangkembangwiflea.blogspot.com/2012/07/segmen-blogwalking-tambah-follower-by.html
26.http://sukesukicikkeyrah.blogspot.com/2012/07/segmen-blogwalking-tambah-follower-by.html
27.http://mi2-bluebird.blogspot.com/2012/07/segmen-blogwalking-tambah-follower-by.html
28.http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2012/07/segmen-blogwalking-tambah-follower-by.html
29.http://lystra-lily.blogspot.com/2012/07/segmen-blogwalking-tambah-follower-by.html
30.http://bungajauh.blogspot.com/2012/07/segmen-blogwalking-tambah-follower-by.html

31.http://skulluv.blogspot.com/2012/07/77-segmen-blogwalking-tambah-follower.html
32.http://sweetlove-sweetsourlife.blogspot.com/2012/07/segmen-blogwalking-tambah-follower-by.html
33.http://ohgadisitu.blogspot.com/2012/07/segmen-blogwalking-tambah-follower-by_13.html
34.http://mohamadisamuddin.blogspot.com/2012/07/segmen-blogwalking-dan-tambah-follower.html
35.http://anzulnashome.blogspot.com/2012/07/segmen-blogwalking-tambah-follower-by.html
36.http://nnatheha.blogspot.com/2012/07/segmen-blogwalking-tambah-follower-by.html
37.http://gadisungudisisikamu.blogspot.com/2012/07/segmen-blogwalking-tambah-follower-by.html
38.http://labyrinthandherworld.blogspot.com/2012/07/segmen-blogwalking-tambah-follower-by.html
39.http://naz-only-you.blogspot.com/2012/07/segmen-blogwalking-tambah-follower-by.html
40.http://cikincrazychicken.blogspot.com/2012/07/segmen-blogwalking-tambah-follower-by.html

41.http://wasidahsintim.blogspot.com/2012/07/segmen-blogwalking-and-tambah-followers.html
42.http://khairunnisa3020.blogspot.com/2012/07/segmen-blogwalking-tambah-follower-by.html
43.http://eikhwan4.blogspot.com/2012/07/segmen-blogwalking-tambah-follower-by.html
44.http://realbabygunzcrunchy.blogspot.com/2012/07/segmen-blogwalking-tambah-follower-by.htm
45.http://bloggybudakbiasa.blogspot.com/2012/07/segmen-bl0gwalking-tambah-follower-by.html
46.http://churippufarah.blogspot.com/2012/07/segmen-blogwalking-tambah-follower-by.html
47.http://youraremine.blogspot.com/2012/07/segmen-blogwalking-tambah-follower-by.html
48.http://rozssalovepink.blogspot.com/2012/07/segmen-blogwalking-tambah-follower-by.html
49.http://gegirlpunyablog.blogspot.com/2012/07/segmen-blogwalking-tambah-follower-by.htm
50.http://monkeymacho.blogspot.com/2012/07/segmen-blogwalking-follower-by-farah.html

51. http://amaturdesign.blogspot.com/2012/07/segmen-blogwalking-follower-by-farah.html
52.http://syayiepunyerstories.blogspot.com/2012/07/segmen-blogwalking-tambah-follower-by.html
53.http://www.aynoranur.com/2012/07/segmen-blogwalking-tambah-follower-by.html

SEGMEN : Tambah Follower Blog Sampai 1000+



Klik header untuk join




Follower[s] terkini : 159

Tag :  Hayati / Suza / AlyaMaisarah

Segmen: Bloglist Ain bulan Ogos!!!



Kalau nak join tekan banner . Comfirm korangmasuk dalam bloglist Ain , Tak caye? Tengoklah sendiri !

Help me, please???


Listen And Forgive


hello korang , boleh tolong Farah tak ? Macam mana nak betulkan keyboard yang bertukar jadi number ? Nak hantar gi kedai lambat lagi !  So ada sesapa yang handal bab pc-pc niey , tolong bagi apa yang boleh betulkan keybord Farah niey . Farah tulis entry niey pon guna user lagi satu . Farah nak bukak file yang Farah simpan dalam user lagi stu tu . So, sesapa yang ada idea nak betolkan keyboard Farah niey , please komen ! 

Review Blog : Bulan Ramadhan


Tekan banner untuk join :)
 
Rugi tau kalau tak join , so join lah...


Tutorial : Title Huruf Pertama Sidebar Besar


hello hari ni Farah nak buat tuti yang direquest oleh iqlimah dekat cbox tadi so tak de apa nak buat . Buatlah tuto niey 

Log in - Dashboard - Design - Edit Html - Expand Tick Widget 

korang cari kod niey 

.sidebar h2 {

Then korang copy  kod kat bawah niey


.sidebar h2:first-letter {
font-size: 25px;
font-weight: normal;
line-height: 1.1em;
font-family: sofia;
text-align: center;
color: #FFA3B2;
korang copy kod kat atas niey macam niey :


klik untuk jelas

Merah :warna font
Biru : Font yang korang suka la....

Tip : Buat Blog Yang Cantik & Simple


Hari niey Farah nak bagi tips macam mana nak buat blog yang simple tapi cantik macam peptah inggris tulah "simple make prefect" tapi untuk blogger niey kite tukar "simple make beautiful" baru tadi pikir pepatah baru tu !



Header

Header tak perlu lah yang sarat dengan perhiasan cukup la dengan 2-3 hiasa je. dan jangan lupa tulis korang punya alamat emel barulah smart sikit header tu . Kalau korang punya header tak transparent , korang boleh hantar header korang kat Farah . Cuma follow Farah senag je kan?  (promote kejap ! jangan marah !)
dan diingatkan jangan lahkorang buat hover image yang ada hujan donut tu nampak menyemak je !
mesti korang kata Farah hipokrit sebab Farh kan ada buat tuto hover tu ! tak de la tu daripada pandanga
Farah je!

Background

Background biarlah yang warna vintage-vintage sikit atau polkadot yang menjadi kesukaan ramai yang macam Farah pakai ni cute bukan? dan jangan pakai warna yang terang sebab tu akan menyilaukan mata pengunjung tak pepasal dorang terus tekan X . bayangkan kalau background korang warna merah menyilau mesti orang terus padam korang punya blog!

Widget 

Mesti kalau korang tengok widget yang Farah letak sikit je kan  ? tu pon yang berguna untuk blog Farah . Widget yang berguna untuk blog korang je korang letak ! Kalau yang jam , gambar , and etc tak payah lah sebab orang datang nak baca apa yang korang tulis bukan gambar korang ! Jangan marah ye :) tu pandangan Farah .... Dah tu jangan letak banyak sanagat benda dlam blog korang takut lamabat loading!

Font

Kalau boleh font janganlah yang berlekuk-lekuk atau berbelit-belit cukuplah font arial ! nampak kemas dan teratur . macam Farah , Farah guna font century gothic , cute dan bulat - bulat font blog farah . Kalau korang nak gunafont macam Farah nanti Farah bagi tuto dia ok ? Warna  font korang letak warna hitampin dah ok . jangan warna font  warna kuning ,merah,pink serabut mata memandang pastu background dia warna hitam bertamabah pening la. Warna background yang paling sesuai yang farah rasa ialah warna putih.

Penggunaan Bahasa

Dalam hal ni korang jangan la guna perkataan yang maksud tak elok dan simple form macam 2-itu  , 4-for  bukan apa takut ada blogger yang tak boleh baca maklumlah bukan semua orang yang paham . Gunalah perkataan yang semua orang tau .


Harap apa yang Farah bagi untuk korang niey dapat membinbing korang untuk buat blog yang simple macam pepatah tadi "simple make beautiful" kalau ada yang marah Farah sebab entry niey , Farah mintak maaf sesangat  ,  bukan nak menyindir korang cuma bagi pendapat je la. Setakat niey je la See You Again . (boleh guna ke perkataan tu? apa-apa je la)

Cute Image


Hello korang ! Mesti krang cari gambar yang cantik untuk diletakkan kat blog korangkan?
Niey Farah ada cari pic yang cantik2 untuk korang . Tak payah kredit tapi nak kredit pon tak pe....

Tumblr

Bloes Stippen Geel | Tops | Kleding | Royalty Fashion

be irreplaceable.♥

resonance †

A series of serendipity

you'r

iDoodle Hearts

Inspiration

Infinite

brown-eyed bookworm

Tutorial : Post Title (Part 2)


Hello ... Hari ni Farah nak hilangkan rasa lapar dengan ber-blogging . Hari ni Farah ajar korang macam mana nak buat post title background .  jom kita buat tuto niey . sapa yang dah ada buatla tuto yang lain dekat -->Sini

Log in  blog - Dashboard - Design - Edit Html - Expand Tick Widget

Korang copy kod kat bawah niey 



post-title




Dan pastekan kod kat bawah ni bawah kod yanag korang cari tadi




border-bottom: 1.5px dashed #999;
margin:1em;
font:normal 15px Century Gothic;
color: #000000;
}

Hijau : Korang boleh tukar DASHED / DOTTED / SOLID
Biru : Warna Garisan korang boleh tukar ikut korang punye suka la.. -KOD WARNA
Merah : Font post title

Dah tu , korang preview jadi ke tak? Kalau jadi komen la sikit !




Toturial : Simple Menu Tab


Hai first sekali Farah nak ucapkan Selamat Melalkukan Obadah Pusas kepada semua umat Islam yang berpuasa.hari niey Farah nak uat satu tutor yang di-request oleh N.Athirah . tuto yang di-request ialah
Navigatin macam Farah . yang ni lah ::


Log in blog - Dashboard - Add Gadget - Edit Html

Then korang copy dan paste kan kod yang Farah bagi ni kat Edit Html tadi

<center><style type="text/css">
/*Credits: Dynamic Drive CSS Library */
/*URL: http://www.dynamicdrive.com/style/ */
.sidebarmenu ul{
width:250;
text align:center;
list-style-type: none;
font: normal 13px Century gothic;
}
.sidebarmenu ul li{
position: relative;
}
/* Top level menu links style */
.sidebarmenu ul li a{
display: block;
overflow: auto; /*force hasLayout in IE7 */
color: white;
text-align:center;
text-decoration: none;
padding: 0px;
}
.sidebarmenu ul li a:link, .sidebarmenu ul li a:visited, .sidebarmenu ul li a:active{
background-color: #FF7FB0; /*background of tabs (default state)*/}
.sidebarmenu ul li a:visited{
color: white;}
.sidebarmenu ul li a:hover{
background-color: #000000;}
/* Holly Hack for IE \*/
* html .sidebarmenu ul li { float: left; height: 1%; }
* html .sidebarmenu ul li a { height: 1%; }
/* End */
</style>
<script type="text/javascript">
//Nested Side Bar Menu (Mar 20th, 09)
//By Dynamic Drive: http://www.dynamicdrive.com/style/
var menuids=["sidebarmenu1"] //Enter id(s) of each Side Bar Menu's main UL, separated by commas
function initsidebarmenu(){
for (var i=0; i<menuids.length; i++){
  var ultags=document.getElementById(menuids[i]).getElementsByTagName("ul")
    for (var t=0; t<ultags.length; t++){
    ultags[t].parentNode.getElementsByTagName("a")[0].className+=" subfolderstyle"
  if (ultags[t].parentNode.parentNode.id==menuids[i]) //if this is a first level submenu
   ultags[t].style.left=ultags[t].parentNode.offsetWidth+"px" //dynamically position first level submenus to be width of main menu item
  else //else if this is a sub level submenu (ul)
    ultags[t].style.left=ultags[t-1].getElementsByTagName("a")[0].offsetWidth+"px" //position menu to the right of menu item that activated it
    ultags[t].parentNode.onmouseover=function(){
    this.getElementsByTagName("ul")[0].style.display="block"
    }
    ultags[t].parentNode.onmouseout=function(){
    this.getElementsByTagName("ul")[0].style.display="none"
    }
    }
  for (var t=ultags.length-1; t>-1; t--){ //loop through all sub menus again, and use "display:none" to hide menus (to prevent possible page scrollbars
  ultags[t].style.visibility="visible"
  ultags[t].style.display="none"
  }
  }
}
if (window.addEventListener)
window.addEventListener("load", initsidebarmenu, false)
else if (window.attachEvent)
window.attachEvent("onload", initsidebarmenu)
</script>
<div class="sidebarmenu">
<ul id="sidebarmenu1"><center>
<li>
<a href="Link1">Tajuk 1</a></li>
<li><a href="Link 2">Tajuk 2</a></li>
<li><a href="Link 3">Tajuk 3</a></li><center>
<li><a href="Link 4">Tajuk 4</a></li><center>

Ungu : Warna menu tab SEBELUM cursor sentuh
Kunig : Warna menu tab SELEPAS cursor sentuh
-Warna Boleh Cari Kat Sini

Biru : Link Page Korang
Merah : Tajuk Page korang

Freebies : Bckground Polka Dot




http://www.sadmuffin.net/cherrybam/myspacelayouts/polkadots/198.gif


http://www.sadmuffin.net/cherrybam/myspacelayouts/polkadots/197.gif


http://www.sadmuffin.net/cherrybam/myspacelayouts/polkadots/196.gif


http://www.sadmuffin.net/cherrybam/myspacelayouts/polkadots/195.gif


http://www.sadmuffin.net/cherrybam/myspacelayouts/polkadots/194.gif


http://www.sadmuffin.net/cherrybam/myspacelayouts/polkadots/192.gif


http://www.sadmuffin.net/cherrybam/myspacelayouts/polkadots/191.gif


http://www.sadmuffin.net/cherrybam/myspacelayouts/polkadots/190.gif


Freebies : Vintage Background



http://www.sadmuffin.net/cherrybam/myspacelayouts/damask/49.gif


http://www.sadmuffin.net/cherrybam/myspacelayouts/damask/50.gif


http://www.sadmuffin.net/cherrybam/myspacelayouts/damask/51.gif


http://www.sadmuffin.net/cherrybam/myspacelayouts/damask/36.gif

http://www.sadmuffin.net/cherrybam/myspacelayouts/damask/35.gif








Buang Navigation Bar

Hello korang ! Hari niey tetibe je Farah rasa terlebih rajin nak kongsikan tutor yang simple ni kat kongikan 
tutor ni simple je sebenarnya , cuma nak mengarang ayat je yang susah . Apalah yang Farah melalut
ni ok la sebelum Farah tulis yang bukan-bukan dan merepek mari kita mulakan sesi pembelajaran kita

Seperti biasa:

Sign In Blog - Design - Edit Html - Expand Tick Widget

Fisrt korang cari nama template korang macam Farah , Farah Guna wased denim ikut korang punya template 
dan copy Kod kat bawah 

#navbar-iframe {
display: none !important;
}

korang paste-kan kod tadi dekat bawah nama template macam ni :


-----------------------------------------------
Blogger Template Style
Name:     Washed Denim
Designer: Darren Delaye
URL:      www.DarrenDelaye.com
Date:     11 Jul 2006
-----------------------------------------------
*/
#navbar-iframe {
display: none !important;
}

Kalau jadi korang komen la yang tak jadik pon samsa manalah tahu Farah dapat tolong ke?

Buat Navbar Sendiri




Nak tau macam mana nak buat navbar korang sendiri?

First korang sign in korang punya blog,bukak design/layout -Add gadeget- Edit HTML

Then korang copy kod kat bawah dan paste kat edit html tadi. :)

<div style="position: absolute; top:0px; left: 0px; width:99.6%; position:absolute; padding:3px; background:black; color:white; font-size:11px;"><center>Selamat Membaca di Blog Farah !! CODE ONLINE USER|| <a href="http://www.blogger.com/follow-blog.g?blogID=YOUR ID HERE">Follow </a> or <a href="http://www.blogger.com/home">Dashboard</a></center></div>

Yang Biru : Korang  tukar dengan ayat kreativi korang sendiri
Yang Merah : Kod unline user korang pada yang tak ada lagi ---http://freeonlineusers.com/
Yang Hijau : Blog Id korang tengok kat atas nanti ada macam ni

http://blogger.com/.......?blogID=????????=.....

Lebih kurang macam kat atas tu la then korang save preview kalau jadi jangan segan nak komen!


Tutorial : Buat Header Guna Photoscape & Gimp 2.0


Hello korang semua ! Korang mesti nak header tranparent macam Farah kan? Klau nak follow step 
yang Farah nak ajar kat korang semua ni


1. Korang bukak photoscape / bagi sesapa yang tak download lagi --->Sini
2. korang Decoratekan header korang macam Farah punye tapi Farah punya yang simple


Dah siap korang save la namakan la header korang tu supaya senang
nak cari :)

3. Korang bukak Gimp pulak / sapa tak download --->Sini


Pastu pilih header korang tadi

Dah pilih korang buat layer untuk tranparent


Dah buat layer tibalah masa untuk tranparentkan header korang 


Lepas tu korang klik sekali cukup tak payah nak penatkan tangan korang 



Tekan macam yang dalam gambar debgan satu klik saja dah jadi transparent


Tadaaa.. dah transparent !!


Sekaran kita export gambar
Ni penting sebab klau tak tak jadi tau!

Buat macam dalam gambar


tekan butang export dan siap

Dah export boleh la korang guna header ni