ANDRIANA

Cara Tukar Font Blog

Assalamualaikum..

La


Hy tadi check ask.fm/farahtyra ada yang tanya macam mana nak buat font yang farah guna untuk blog ni so farah nak buatkan la  hehe...

Korang code code ni dan search dekat edit html

#content-wrapper {     /     #content-inner {
Lepas search tu copy code ni pulak

background:#fff repeat-y ;font-family:font korang
Ni gambar nya kalau tak faham :
Click untuk lebih jelas
Bagi yang nak letak font macam Farah korang kene buat lagi satu step :

search code ni 

<head>

Then copy code ni dekat bawah dan paste dekat bawah code tadi 

<link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=Short+Stack' rel='stylesheet' type='text/css'/>
 dan save / preview dulu jadi ke tak

1 comment :

  1. ya allah!! akhirnya jumpa!!!
    dalam banyak2 tuto, tuto ni lah paling MENJADI!! tengs :) akhirnya~~~ sayang awak!! muah2!! hehe

    ReplyDelete