ANDRIANA

Tutorial : Icon Cute Dekat Cursor


Sebelum Farah mulakan tuto niey Farah nak kredit kepada : Hazirah

Korang nak tak buat cursor yang ada cute image kat cursor ? Macam niey 


Cute tak? Kalau nak Buat jugak meh sini Farah ajarkan

First korang pergi sini : http://www.cursor-switch.com

Web niey dalam bahasa jepun kalau korang boleh translate-kan korang tukar la pada bahasa yang korang paham .Kalau yanng tak boleh tu korang pahamkan lah 


sebelum tu korang kene buat akaun korang pergi button yang Farah tunjukkan dalam gambar


Isi borang penting niey dulu 


Dah sign up korang akan nampak macam ka bawah niey tekan yang kat dalam kotak merah tu untuk comfirm kan emel korang


Dah tu perhi kat akaun emel yang korag guna untuk daftar tadi . Tengok inbox ada mail baru lepas tu korang tekan kod yang sama macamkat atas . lebih kurang macam kat baeah niey la



 tekan button kat bawah


Kalau korang ad pic nak masukkan tekan buttun yang Farah tunjukkan kat bawah


Dah siap upload korang tekan yang oren tu



Korang preview korang punya cursor 
copy kod yang Farah kotakkan tu...



Sini Farah bermurah hati nak bagi icon yang cute 


Kalau nak banyak lagi pergi sini Sini atau Sini


Sebelum terlupa Farah nak bagi korang tahu macam mana nak masukkan dalam blog korang 


Sign in blog korang  - Dashboard - Design - Html/JavaScript

korang paste kan kod yang korang kopy tadi . Dah jadik jangan segan nak komen !


No comments :

Post a Comment