ANDRIANA

Tutorial : Buat Header Guna Photoscape & Gimp 2.0


Hello korang semua ! Korang mesti nak header tranparent macam Farah kan? Klau nak follow step 
yang Farah nak ajar kat korang semua ni


1. Korang bukak photoscape / bagi sesapa yang tak download lagi --->Sini
2. korang Decoratekan header korang macam Farah punye tapi Farah punya yang simple


Dah siap korang save la namakan la header korang tu supaya senang
nak cari :)

3. Korang bukak Gimp pulak / sapa tak download --->Sini


Pastu pilih header korang tadi

Dah pilih korang buat layer untuk tranparent


Dah buat layer tibalah masa untuk tranparentkan header korang 


Lepas tu korang klik sekali cukup tak payah nak penatkan tangan korang 



Tekan macam yang dalam gambar debgan satu klik saja dah jadi transparent


Tadaaa.. dah transparent !!


Sekaran kita export gambar
Ni penting sebab klau tak tak jadi tau!

Buat macam dalam gambar


tekan butang export dan siap

Dah export boleh la korang guna header ni





5 comments :

  1. Nak export gambar cemana pulak eh ?

    ReplyDelete
  2. Oke . Kene download upenye . Thanks Farah ! Next time saye terjah blog awak lagi ek ?Thanks tau :)

    ReplyDelete