ANDRIANA

Tutorial : Post Title (Part 2)


Hello ... Hari ni Farah nak hilangkan rasa lapar dengan ber-blogging . Hari ni Farah ajar korang macam mana nak buat post title background .  jom kita buat tuto niey . sapa yang dah ada buatla tuto yang lain dekat -->Sini

Log in  blog - Dashboard - Design - Edit Html - Expand Tick Widget

Korang copy kod kat bawah niey 



post-title




Dan pastekan kod kat bawah ni bawah kod yanag korang cari tadi




border-bottom: 1.5px dashed #999;
margin:1em;
font:normal 15px Century Gothic;
color: #000000;
}

Hijau : Korang boleh tukar DASHED / DOTTED / SOLID
Biru : Warna Garisan korang boleh tukar ikut korang punye suka la.. -KOD WARNA
Merah : Font post title

Dah tu , korang preview jadi ke tak? Kalau jadi komen la sikit !




3 comments :

  1. maaf..nak tnya..bole bagi deatil sikit x..copy n then nak letak dekat HTML 2 kat mna?main??body??

    ReplyDelete
  2. @churippu farah

    sorry takbagi detail yang penuh... awak pastekan "post-title"

    ReplyDelete
  3. emmm..sory.. u pnye xdetail la.. cmne i nk pham..

    ReplyDelete