ANDRIANA

Buat Navbar Sendiri




Nak tau macam mana nak buat navbar korang sendiri?

First korang sign in korang punya blog,bukak design/layout -Add gadeget- Edit HTML

Then korang copy kod kat bawah dan paste kat edit html tadi. :)

<div style="position: absolute; top:0px; left: 0px; width:99.6%; position:absolute; padding:3px; background:black; color:white; font-size:11px;"><center>Selamat Membaca di Blog Farah !! CODE ONLINE USER|| <a href="http://www.blogger.com/follow-blog.g?blogID=YOUR ID HERE">Follow </a> or <a href="http://www.blogger.com/home">Dashboard</a></center></div>

Yang Biru : Korang  tukar dengan ayat kreativi korang sendiri
Yang Merah : Kod unline user korang pada yang tak ada lagi ---http://freeonlineusers.com/
Yang Hijau : Blog Id korang tengok kat atas nanti ada macam ni

http://blogger.com/.......?blogID=????????=.....

Lebih kurang macam kat atas tu la then korang save preview kalau jadi jangan segan nak komen!


3 comments :

  1. Thanks Farah sebab buat tutor ni :DDD

    ReplyDelete
  2. @Nurul Athirah

    Sama-sama tq jugak kat awak sbb klau tak d request sya tak buat tutor

    ReplyDelete