ANDRIANA

Letak Pemain mp3 Dalam Blog


Hy Farah nak korang satu tuto yang best
Selalunya kalau korang pg mane2 blog mesti ada lagu kan ??
Jadi mesti korang nak jugakkan?

rupa mp3 yang farah cakapkan niey ialah macam niey


Comey kan??
Klau nak buat jugak mey  sini Farah ajarkan!

1. Sign In -> Dashboard -> Design -> Add Gadget -> Html/JavaScript

2. Korang copy kod di bawah dan letakkan Dalam Edit Html

  <div style="text-align: left;"><br />
<object type="application/x-shockwave-flash" data="http://flash-mp3-player.net/medias/player_mp3_mini.swf" width="170" height="20">
    <param name="movie" value="http://flash-mp3-player.net/medias/player_mp3_mini.swf" />
    <param name="bgcolor" value="#ffffff" />
    <param name="FlashVars" value="mp3=http://irondj.net/mix/file/19954/Boyfriend__Official_Single__-_Justin_Bieber.mp3&amp;autoplay=1&amp;bgcolor=ffffff&amp;loadingcolor=000000&amp;buttoncolor=CC3366&amp;slidercolor=CC3366" />
</object><br /><div></div></div></div>

Warna Biru : Kod colour Background mp3 (Kod Warna)
Warna Pink: Kod colour button mp3 (Kod Warna)
Warna Merah : Link lagu yang korang nak dengar =Lihat cara di bawah untuk dapatkan URL lagu korang

1. Korang pegi youtube dan search lagu yang korang nak 

2.Copy kod lagu yang ada kat ataa
Http://www.youtube.com/watch?v2345678 (lebih kurang macam ni la)

3. Lepastu pegi kat sini----> Mp3 Converter

4. Paste kan link youtube tadi ke dalam kotak yang disediakan. Dan tekan Convert Video

5. Lepas tu tekan download dan secara automatiknya kan masuk dalam pc korang

6. Sebelum tu pegi sini ------>http://irondj.net

7. Korang Sign Up dulu 

8. Masukkan maklumat yang diperlukan sahaja:
Title:Bg yang lain sikit! Type:Original , Tick ''Yes I Agree'' Tekan Upload 

9. Nanti akan terkeluar la kod lagu tadi...Tgk kod bawah cari
cth : http://irondj.net/mix/file/19954/Boyfriend__Official_Single__-_Justin_Bieber.mp3

10. Gantikan kod lagu tadi degan kod lagu yang first tadi!

11. Save kalau tak error!

Panjang btol Entry ni kan ? Paham tak apa yang Farah tulis ni? Klau tak paham bagi tau kat kotak komen... Bye



2 comments :