ANDRIANA

Toturial : letak Status Twitter di Blog


Nak latak status twitter kat blog tak? Kalau nak baca la entry ni samapai habis =D

    
Masih tak tahu lagi macam mana nak letak status anda do blog? Ni Farah ada cara yang mudah hanya perlu 

Bila dah bukak Sila ikut langkah-langkah yang Farah tunjukkan ni :


  1. Dah tekan? kemudian  tekan My Website  
  2. Dah tu tekan Profile Widget  Then masukkan username korang !
  3. Bile dah letak username tekan Preferences  untuk setting
  4. Dah setting tekan Appearance untuk latak warna yang korang suka... ikut cita rasa masing2
  5. Kemudian Dimensions Suke hati korang la nak letak besar mana pon !
  6. Akhir sekali tekan Finish & Grab Code
p/s : kalau nak test dule pon boleh ! tekan Test settings


copy kod yang diberi dekat blog
Dashboard -> Desing -> Layout ->Add gadget -> HTML / JavaScript

Tekan save and Preview Kalau jadi tinggalkan komen ! GOOD LUCK !



2 comments :

  1. Tak bole lahh :( die kate kite tade widget . kene create ke ? acano ?

    ReplyDelete
  2. @riema afifa Awak pergi link ni -New Version -->http://mysweetcrunchy.blogspot.com/2012/11/tutorial-twitter-widget-new.html

    ReplyDelete