ANDRIANA

Toturial : Kotak Blockquote Ber-shadow Bila Cursor Sentuh


Hy hari ni Farah terlebih rajin nak buat tpturial yang perlu nak codin-coding niey1 pening kepala! tapi nak buat macam mana dah diri niey terlebih rajin (bangga diri)

sebenarnya [ada hari ni Farah nak buat kotak blockquote ber-shadow bila cursor sentuh macam ni


besarkan kalau nak tgk!

cara nak buatnya macam ni

1. Sign IN -> Dashboard -> Design -> Edit Html -> Expang Tick Widget

2. tekan Ctrl+F atah f3 dan cari kod di bawah

.post blockquote {


3. Dah jumpa? bagus! Kalau dah jumpa copy kod yang kat bawah niey pulak


blockquote:hover {border:2px dashed #000000;    -moz-border-radius-topleft: 10px;    -moz-border-radius-bottomright: 10px;-moz-box-shadow: 0 0 18px #FF3399 ;-webkit-box-shadow: 0 0 18px #FF3399 ;    }
 Macam niey

besarkan kalau nak tgk

 4. then save kalau tak error! Kalau  x jadi maybe tersilap koding kot!


ByeBye

No comments :

Post a Comment