ANDRIANA

Toturial : Cara Membuat kotak Blockquote


Hy mesti ramai yang tak tau lg ape itu kotak blockquote tukan?Sebenarnya masa mula2 berblog dulu pon tak tau ape itu blockquote tapi selepas
mencari tau ape itu blockquote? kini Farah sudah tau hahaha...
Kotak blocqute tu ni sebenarnya

haaa.. ni la dia sebenarnya kotak blockquote tu!


Info: cuma highlightkan saja tulisan yang nak diblockquote kan !
Kalau nak guna kotak blockquote cuma takan yang bertanda merah tu je...

Kalau nak ada kotak blockquote cuma follow step di bawah:  

1. Sign In -> Dashboard -> design -> Edit Html -> expand Tick Widget

2. Tekan Ctrl+F atau tekan f3 dan copy kod di bawah :

.post-body {

 3.Dah jumpa kod di atas ? sekarang copy kod kat bawah  pulak:

.post blockquote { background-image:url(URL GAMBAR BACKGROUND BLOCKQOUTE); -moz-border-radius-topleft: 10px; -moz-border-radius-bottomright: 10px; padding: 6px; Border: 3px solid #FF0080; margin:1em 20px; }
4. Yang warna warna Merah tu korang boleh tukar ikut cita rasa sendiri!

5.Yang URL background tu boleh cari dekat google 

6. Dan save kalau x error la... 
Byebye

No comments :

Post a Comment